Stroganoff risotto

3 september 2023

Stroganoff risotto

Stroganoff risotto met biefstukreepjes

Eerder dit jaar maakte ik al een heerlijke stroganoffsaus en die zou ik echt iedere dag kunnen eten. Ik maakte ze ook voor gehaktballetjes en dat was amazing.

Nadat ik laatst een fantastische curry risotto maakte, wilde ik gelijk weer iets maken, waarvan ik wist dat het een hit zou worden. Ik kwam gelijk bij stroganoff terecht.

In eerste instantie wist ik niet of het wel echt zo lekker zou worden en of het zou lukken, maar na de eerste hap wist ik genoeg. Ik moest heel veel moeite doen om die pan niet leeg te eten…

Ik merk dat mijn risotto recepten heel veel gemaakt worden door jullie. Het maakt niet uit met welke saus en op welke manier, maar het is altijd een populair recept. Ik snap het, want risotto is gewoon echt gewellllldig!!!

2 personen

Duur: 35 minuten

Stroganoff risotto

Ingrediënten

• 250 gr risottorijst

• 1 teen knoflook

• 1 gele ui

• 1 rode paprika

• 7 champignons

• 2 kogelbiefstukjes

• Peper en zout

• 2 theelepels paprikapoeder

• 3 grote takjes tijm

• 150 gr creme fraiche

• 70 gr tomatenpuree

• 150 ml witte wijn

• 600 ml water

• 1 blokje runderbouillon

• 1 grote theelepel Franse mosterd

• 3 theelepels worchestershire

• 2 eetlepels sojasaus

Bereiding

• Breng 600 ml water aan de kook en verkruimel een bouillonblokje erover. Zet het vuur daarna gelijk laag.

• Snijd de knoflook en ui fijn, de paprika in stukjes en de champignons in plakjes. Bak deze samen in een grote pan met wat olijfolie.

• Voeg de risottorijst toe aan de pan en laat de korrel even glazig worden. Schenk dan de wijn erbij en laat even pruttelen.

• Als de wijn is opgenomen in de korrel, voeg je wat soeplepels bouillon toe, totdat de rijst onder water staat. Blijf roeren en laat de korrels weer het water opnemen.

• Herhaal dit steeds. (Je hoeft niet per sé al de bouillon op te maken. Als de korrel al groot en zacht is, stop je)

• Voeg peper, zout, paprikapoeder en tijm (blaadjes ervan) toe aan de pan.

• Schep de tomatenpuree, creme fraiche, sojasaus, mosterd en worchestershire erbij en roer heel goed door elkaar allemaal.

• Bestrooi de biefstukjes met peper en zout ennlaat een grote klont boter smelten in een pan. Als de boter bruin is geworden, bak je de biefstuk zo’n 2 om 2 minuten (is deze dik? Bak hem dan 2,5 om 2,5 minuut). Laat deze vervolgens nog een paar minuten rusten in wat folie.

• Schep de risotto op de borden, snijd de biefstuk in plakjes en serveer dit samen.

Bekijk ook deze recepten

Truffel udon noedels
Aardbei tiramisu
Honingkip salade met burrata
Aubergine curry
Cookies