Een recept met kip doet het altijd goed. Veel mensen vinden het makkelijk en lekker en daarom valt een hapje met kip ook goed in de smaak. Een kipsaté hapje is voor mij wat te simpel, maar wat dacht je van sticky sriracha chicken? Je hebt hiervoor wel wat servetjes nodig, maar dit vindt iedereen lekker.
Deze kippenvleugeltjes kan je overigens ook met wokgroenten en rijst eten. Zo wordt het een makkelijke, maar vooral verrukkelijke maaltijd met heel weinig ingrediënten. Ik zou dit echt iedere dag lusten en Han Go van Go-Tan ook.
1 pan
Duur: 25 minuten
Sticky sriracha chicken
Ingrediënten
- 1 eetlepel of 1,5 eetlepel sriracha Go-Tan
- 1 grote eetlepel honing
- 12 kippenbouten
- 1,5 eetlepel sojasaus Go-Tan
- 10 takjes bieslook
Je kan deze kip eten en serveren als hapje (los uit de hand), of als maaltijd. Serveer er dan rijst met groenten bij.
Bereiding
- Verwarm een laagje zonnebloemolie in een pan en bak de kippenbouten totdat ze een bruin, krokant laagje krijgen.
- Zet een vergiet op een diep bord of diepe kom en schep alle kip inclusief olie erin. Dit doe je, omdat de overige ingrediënten anders niet blijven plakken. Laat even goed uitlekken, totdat alle olie eruit is.
- Voeg de kip opnieuw toe aan de pan en voeg dan de sriracha toe. Dit doe je op smaak en naar wens. Hou je niet van heel pittig eten? Voeg dan +- 1 eetlepel sriracha toe. Hou je van pittig? Maak er dan 1,5 à 2 eetlepels van. Roer even goed door elkaar.
- Voeg nu 1 grote eetlepel honing toe en roer opnieuw door elkaar.
- Schenk 1,5 eetlepel sojasaus bij de kip, blijf doorroeren en laat alles pruttelen. Blijf er wel bij.
- De kip is klaar als deze sticky is. Garneer alles met fijngehakte bieslook.