SPRUITJESSCHOTEL MET SPEK
Als ik iéts niet had verwacht, was het dat iedereen naar het recept van deze spruitjesschotel ging vragen. Ik kreeg echt zóveel berichtjes en op TikTok is dit recept meer dan 100.000 keer bekeken. Wow!!
Zelf at ik echt nooit spruitjes en vroeger vond ik het echt echt vies. Waarschijnlijk omdat ik het dan at met wat aardappelen en een biefstukje. Die combinatie vond ik 3x niks.
Mijn ouders eten het ondertussen al een hele tijd met spekjes en nu moest ik dat toch eens proeven. M’n moeder geloofde niet gelijk dat ik dit allemaal op had gegeten, maar de hele schaal was binnen een paar minuten leeg.
Mocht jij geen spruitjes lusten, of vinden je kinderen het echt vies: maak het dan eens zo!!
2 personen
Duur: 15 minuten
Spruitjes met spek
Ingrediënten
- 300 gr spruitjes
- 100 gr magere spekreepjes
- 10 champignons
- 1 teen knoflook
- 1 gele ui
- 200 ml droge witte wijn
- 3 takjes tijm
- 1 theelepel paprikapoeder
- Peper en zout
- Klont boter
- 1 eetlepel strooikaas
Bereiding
- Snijd de ui en knoflook fijn. Bak deze in een pan met een klont boter.
- Snijd de champignons in partjes en voeg deze samen met de spruitjes en spekjes toe. Bak even lekker mee.
- Strooi paprikapoeder, peper en zout bij de pan en voeg de takjes tijm (blaadjes ervan) toe. Schenk de wijn erbij en laat alles zo’n 10 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
- Schep de spruitjes in een diep bord en garneer met wat strooikaas.