Ik heb dit al zó vaak voorbij zien komen, maar nog nooit gegeten of zelf geprobeerd te maken. Mijn vrije dag was de perfecte gelegenheid om deze springrolls uit te proberen.
Het is eigenlijk super simpel om te maken, maar je moet oppassen dat de vellen niet scheuren en dat het oprollen goed gaat. Als dat lukt, heb je echt een heerlijke maaltijd/snack.
Ik zie de springrolls vaak vegetarisch of met bijvoorbeeld gamba’s en groente voorbij komen. Ik ben gek op sushi en pokebowls en maakte daarom een variant met wat ingrediënten die ik ook in mijn pokébowl verwerk. Écht heel lekker en zeker de moeite waard om eens te maken.
6 rollen
Ingrediënten
- 6 spring rolls vellen koh thai
- +- 100 gr zalmsashimi (iets minder kan ook)
- 100 gr zeewiersalade
- Furikake kruiden
- Handje worteljulienne
- 1/3 komkommer
- 1 avocado
- +- 7 radijsjes
- Sojasaus *
- Sesamsaus kewpie *
Bereiding
- Snijd de komkommer in de lengte door en maak er dunne plakjes van. Doe dit ook met de zalmsashimi en avocado.
Snijd de radijs in dunne plakjes. - Vul een grote pan of schaal met warm water. Week de rijstvellen hier één voor één in. Na een paar seconde is hij super zacht geworden en moet je proberen om hem voorzichtig uit het water te halen en op een bord te leggen.
- Vul het vel aan de bovenkant met de radijs, wat worteljulienne, een beetje zeewier, de zalm, komkommer en avocado en de furikake kruiden.
Vul hem niet té veel, maar overal een beetje van. - Rol dan het vel voorzichtig op. Vouw hem aan beide zijkanten in en rol helemaal door. Pas op dat het vel niet scheurt, want dat gebeurd heel snel.
- Serveer de springrolls met kewpie sesamsaus en wat sojasaus.