Speculaas – amandelspijs truffels

4 december 2022

Speculaas – amandelspijs truffels

Weinig ingrediënten en veel smaak. Dat is wat dit recept heeft. Dit zijn namelijk niet zomaar truffels, die ik al eens eerder maakte. Dit zijn truffels van speculaas met amandelspijs vanbinnen. Is dat even genieten!!

Er worden deze dagen flink wat amandelstaven en gevulde speculaas verkocht en overal waar je komt krijg je een stukje aangeboden. Súper lief en verschríkkelijk lekker, maar als ik daar elke dag ja op zou zeggen, zou ik binnen no-time een 100 kilo feestje kunnen geven.

Ik vond deze truffels echt een leuk idee voor de feestdagen, of om te geven als je vriendin een kopje koffie komt halen.

7 truffels

Ingrediënten

• 2 AH speculaas brokken (er zitten 3 brokken in 1 pak)

• 100 gr monchou

• 3/4 pakje amandelspijs

• 1 ei

• 2 pure chocoladerepen

• Amandelschaafsel

Bereiding

• Maal de brokken speculaas fijn in een foodprocessor en doe dit allemaal in een kom.

• Voeg de monchou toe en kneed alles goed door elkaar, totdat er een deegbal ontstaat.

• Meng het spijs met 1 ei in een kom. Verdeel het spijs over een bakplaat met bakppapier. Zet dit voor ongeveer 15-17 minuten in de oven op 180-200 graden (ligt eraan hoe warm je oven is en hoe snel hij gaat). Als het spijs een beetje bruin wordt, is hij klaar.

• Laat het spijs even afkoelen.

• Maak balletjes van het deeg en maak er eerst een diepe kuil in. Schep een theelepel met spijs erin en maak het balletje nu dicht.

• Zet alle truffels voor ongeveer 1 of 2 uur in de koelkast.

• Laat een pan heet worden en verwarm het amandelschaafsel hierin, totdat het begint de verkleuren.

• Breng een steelpan met water aan de kook en zet een bord op de pan. Zet het vuur iets lager en laat de chocoladerepen smelten in het bord.

• Haal met een vork en een lepel één voor één de truffels door de chocolade en garneer deze met amandelschaafsel. Zet de truffels voor 2-3 uur (langer mag ook) in de koelkast.

• Wanneer je ze gaat eten, haal je ze vooraf even uit de koelkast.

Bekijk ook deze recepten

Naan met gamba’s in pittige tomatensaus en burrata
Avocadotoast met ei en sriracha (mayonaise)
Thai beef salade
Lemon meringue cheesecake
Cookies