Spaghetti puttanesca

29 juli 2023

Spaghetti puttanesca

Terwijl ik in Franse sferen zit en denk aan croissants, stokbroden en crêpes, deel ik deze geweldige pasta even met jullie: spaghetti puttanesca.

Veel mensen zullen afknappen op de ingrediënten in deze pasta, maar zet jezelf daar aub even overheen en probeer hem, want deze is zó lekker. Ik lust hier serieus 3 borden van.

De geraspte kaas maakt het natuurlijk helemaal af, maar dat maakt voor mij alles af en alles nóg lekkerder. Jullie gaan deze vakantie hopelijk veel kaas bij mij voorbij zien komen.

2 personen

Duur: 20-25 minuten

Spaghetti Puttanesca

Ingrediënten

• Spaghetti

• 1 teen knoflook

• 1 gele ui

• 1 eetlepel kappertjes

• 150 ml rode wijn

• +- 6 ansjovisfilets in olie

• 2 eetlepels groene olijven (zonder pit)

• 2 eetlepels paarse olijven (zonder pit)

• 2 theelepels oregano

• 1 theelepel paprikapoeder

• 350 ml Heinz tomato fritto

• 3/4 aubergine

• Peper en zout

• 6 grote blaadjes basilicum

• Peterselie

• 2 eetlepels parmezaanse kaas

• 1/2 rode peper

• 2 theelepels citroensap

• Scheutje water

Bereiding

• Snijd de knoflook, ui en peper (zonder zaadjes) fijn en de aubergine in stukjes. Bak deze in een grote pan met olijfolie.

• Snijd de olijven iets fijner en de ansjovis ook fijn.

• Schenk de rode wijn erbij en laat alles even pruttelen. Voeg na een paar minuten de olijven, kappertjes en ansjovis toe en schenk dan de tomato fritto erbij.

• Strooi paprikapoeder, peper en zout en oregano erover, snijd basilicum fijn en voeg dit ook toe.

• Voeg een scheutje water en wat citroensap toe en laat alles even een paar minuten pruttelen.

• Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking. Spoel met koud water af en voeg toe aan de pan met saus. Roer heel goed door elkaar.

• Schep de pasta op je bord en garneer met flink wat geraspte kaas.

Bekijk ook deze recepten

Avocado toast met opgeklopte geitenkaas en bacon
Truffel orzo met carpaccio
Marbella (2)
Mexicaanse taco’s
Cookies