Zoek iets wat iedereen lekker vindt: pasta en tomatensaus. Ik denk echt dat iedereen het lust en dat je 90% van de mensen er blij mee maakt.
Wel is het zo dat ik meer een ‘romige pasta’ type ben. Mij maak je enthousiaster met een pasta met champignonroomsaus bijvoorbeeld. Toch sla ik die met tomatensaus ook niet af hoor. 😉
In Lissabon deelden wij met vriendinnen zo’n 8 verschillende pasta’s en toen was de spaghetti pomodoro met burrata een favoriet van iedereen. Die wilde ik natuurlijk gelijk namaken.
2 personen
Duur: 40 minuten
Spaghetti pomodoro
Ingrediënten
- 250 gram spaghetti
- 4 AH Pomodoro San Marzano tomaten
- 3 teentjes knoflook of 2 grote teentjes knoflook
- 1 grote gele ui
- Peper en zout
- Olijfolie
- Mespunt chilivlokken + extra voor garnering
- 150 ml kookroom
- 1 burrata p.p. (1 per 2 borden kan ook)
- Verse blaadjes basilicum
Bereiding
- Verdeel de tomaten over een bakplaat met bakpapier en leg de teentjes knoflook ertussen. Besprenkel met wat olijfolie en zet deze voor zo’n 20-25 minuten op 180 graden in de oven.
- Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking.
- Als de tomaten en knoflook uit de oven komen, meng je dit (ook de olijfolie) samen met de peper, zout, chilivlokken, fijngesneden ui en kookroom in een foodprocessor of blender, totdat er een gladde saus ontstaat.
- Verwarm de saus in de pan en voeg de spaghetti toe. Roer goed door elkaar, zodat de saus en slierten mengen. Proef of de pasta goed van smaak is. Voeg anders wat extra peper, zout of chilivlokken toe.
- Schep de pasta op de borden en garneer met burrata, wat extra chilivlokken en blaadjes basilicum.