Zien deze schuitjes er niet super schattig uit? De smaak is in ieder geval mega goed. Voor deze mini salades hoef je trouwens ook niet veel te doen. Zit je lekker in de zon? Je hoeft er maar 5-10 minuutjes uit om deze te maken en je kunt gelijk weer terug. Laat dat nou net perfect zijn, zodat je je wijntje ook weer even bij kunt schenken.
De ingrediënten in deze slaschuitjes zijn te herkennen van wraps van mij, die ik een lange tijd geleden plaatste. Ik weet nog goed dat ik die wraps at en dacht: “dít wil ik nou echt iedere dag eten!”. Ik had niet verwacht dat veel mensen die zouden maken en ik weet ook eigenlijk niet of dat is gebeurd.
Maak deze aub wel. Het kost je geen inspanning en het is een hele gezonde lunch. Dat willen we nu, toch?
4 slaschuitjes
Ingrediënten
• 1 baby romaine sla
• 1 blikje tonijn op water
• 1 theelepel kerriepoeder
• 1 theelepel paprikapoeder
• Snufje cayennepeper
• Snuf Kurkuma
• 1 ei
• Peper en zout
• 1 mango of 1 bakje mango stukjes
• 2 theelepels kappertjes
• +- 10 zongedroogde tomaatjes
Bereiding
• Meng de mango met wat peper en zout, paprikapoeder, kurkuma, cayennepeper en kerriepoeder in een foodprocessor. Maal dit fijn totdat er een saus ontstaat. Voeg eventueel een klein scheutje water toe om het wat slapper te maken.
• Breng een pannetje met water aan de kook en kook hier je ei zo’n 8 minuten in. Snijd deze vervolgens in stukjes.
• Pluk de bladeren stuk voor stuk van de sla af en leg deze op je bord/schaal.
• Snijd de tomaatjes fijn en laat de tonijn uitlekken in een zeef.
• Beleg de slaschuitjes met de tonijn, ei, kappertjes en zongedroogde tomaatjes.
• Garneer de schuitjes met de mango salsa en strooi er nog wat peper, zout en paprikapoeder over.