Slaschuitjes met kipgehakt op gebakken bloemkoolrijst

16 maart 2024

Slaschuitjes met kipgehakt op gebakken bloemkoolrijst

Op Pinterest zag ik slaschuitjes voorbijkomen en dat vond ik er zo leuk uitzien, dus toen ben ik er zelf gelijk mee aan de slag gegaan. Ik scroll overigens een héle dag op Pinterest. Bij mij komen er namelijk 2 dingen voorbij: eten en mooie plekken in het buitenland. Hoe zou dat nou toch komen? 😅

Dit recept heeft niets met bovenstaand verhaaltje te maken, maar dat maakt niet uit.

Dit bordje is super simpel om te maken en het vult enorm. Ik zat uren daarna nog bomvol en dat komt niet vaak voor.

Dit keer gebruikte ik eens kipgehakt. Normaal gesproken gebruik ik áltijd half om half gehakt, maar dit is echt heel lekker.

2 personen

Duur: 20 minuten

Slaschuitjes met kipgehakt op gebakken bloemkoolrijst

Ingrediënten

• 400 gr bloemkoolrijst

• 300 gr kipgehakt

• Peper en zout

• 1/2 rode paprika

• 1 teen knoflook

• 2 cm gember

• 1 gele ui

• 6 eetlepels sojasaus

• 1 eetlepel honing

• 1 grote theelepel sriracha mayonaise

• Snuf paprikapoeder

• 1 baby romaine sla

• handje cashewnoten

• 1/2 limoen

• Eventueel wat koriander voor de garnering

Bereiding

• Snijd de knoflook, ui, gember (zonder schil) en paprika fijn. Bak in een pan met olijfolie.

• Voeg het kipgehakt toe aan de pan en strooi er peper en zout over. Bak even 4-5 minuten mee.

• Schenk nu 5 eetlepels sojasaus erbij en voeg de sriracha mayonaise, honing en cashewnoten toe. Roer goed door elkaar. Knijp een halve limoen uit boven de pan en roer wederom goed door elkaar.

• Verwarm een klein beetje olijfolie in een aparte pan en voeg de bloemkoolrijst toe. Voeg 1 eetlepel sojasaus en een snuf paprikapoeder toe en bak even lekker mee.

• Schep de rijst op je bord en verdeel wat blaadjes baby romaine erover. Schep hier de rijst in en garneer alles eventueel met wat koriander.

Bekijk ook deze recepten

Gluten- en lactosevrij bananenbrood
Gevulde paprika’s met pulled mushroom
Moederdagontbijt- pancake plateau met fruit, granola en bastogne crumble
Spinazie omelet met warmgerookte zalm
Cookies