Sinterklaas cheesecake

4 december 2023

Sinterklaas cheesecake

SINTERKLAAS CHEESECAKE

Het is morgen alweer 5 december en dat betekent dat we nog maar heel even de tijd hebben om Sinterklaas baksels te maken.

Voor iedereen die het nog moet vieren en dat t liefst doet met wat lekkers erbij, heb ik deze Sinterklaas cheesecake gemaakt.

Deze taart is gevuld met veel speculaas en daarop nog wat chocolade kruidnoten. Écht lekker dus!!

Een cheesecake uit de oven is denk ik de makkelijkste taart om te maken. Je moet even wat geduld hebben, maar het is wel heel simpel.

12 personen

Duur: 4-5 uur

Sinterklaas cheesecake

Ingrediënten

Voor de bodem:

• 250 gr speculaaskoekjes AH (speculaasmolens)

• 100 gr boter

Voor de vulling:

• 500 gr Philadelphia roomkaas

• 5 eetlepels kristalsuiker

• 1 theelepel vanille aroma

• Snuf zout

• 2 eieren

• 1 zakje klopfix

• 150 ml slagroom

• 4 speculaaskoekjes

Voor de topping:

• 150 ml slagroom

• 1 reep pure chocolade

• 1 zak chocolade kruidnoten

• 2 speculaaskoekjes

Bereiding

• Maal de koekjes voor de bodem fijn en laat de boter smelten. Meng dit samen in een kom en verdeel over een taartvorm met bakpapier. Druk de bodem goed aan.

• Klop de slagroom stijf met de vanille aroma, suiker en klopfix en voeg dan de roomkaas en een snuf zout toe. Kluts de eieren er één voor één doorheen.

• Verkruimel de speculaaskoekjes voor de vulling boven de bak en roer goed door elkaar. Schep dit mengsel in de taartvorm.

• Verwarm de oven voor op 160 graden en zet de taart hier voor 65 minuten in met een bakje water eronder. Zet vervolgens de oven uit en laat de taart er nog een half uurtje in staan.

• Maak nu de slagroom voor de topping warm in een steelpannetje, zet het vuur weer uit en voeg hier de pure chocolade aan toe. Meng goed door elkaar en schenk dit over de taart.

• Zet de taart nu voor even in de koelkast (10 min) en voeg dan de chocolade kruidnoten en overige speculaas koekjes toe. Zet de taart nu opnieuw in de koelkast.

Bekijk ook deze recepten

Avocado toast met opgeklopte geitenkaas en bacon
Truffel orzo met carpaccio
Marbella (2)
Mexicaanse taco’s
Cookies