Deze simpele broodjes heb ik een paar keer in een restaurant gegeten en steeds dacht ik: dit moet ik ook maken, want hier word ik écht gelukkig van.
Ze zijn achteraf ook super makkelijk te maken, dus ik raad het iedereen aan. Als hapje of als lunch!
Eigenlijk vind ik álles met krokant brioche lekker, dus of er nou gamba’s, kip, of helemaal niks op zit: mii maak je er altijd blij mee.
4 broodjes
Duur: 20 minuten
Shrimp sesam toast
Ingrediënten
- 4 plakken brioche brood
- 10 grote (Argentijnse) gamba’s
- 1 teentje knoflook
- 1 stukje (2 cm) gember
- 1 ei dooier
- 3 eetlepel mayonaise
- 1 bosui
- Peper en zout
- sesamzaadjes wit en zwart
- Scheut lijfolie
- *Peterselie voor de garnering
+ saus naar keuze. Ik ging voor chilisaus
Bereiding
- Snijd de knoflook, gember (zonder schil) en bosui fijn.
- Voeg deze samen met de gamba’s, het eidooier, olijfolie, peper en zout toe aan een food processor of blender. Blend totdat er een glad mengsel ontstaat.
- Snijd het brioche brood in 4 gelijke plakken en besmeer deze royaal met het gamba-mengsel.
- Verspreid de 2 soorten sesamzaadjes over een bord heen en druk de brioche daar met de besmeerde kant in.
- Bak beide kanten van de toast goudbruin en krokant in een pan met olijfolie. Let op dat het niet verbrandt!
- Serveer met een saus naar keuze en garneer met peterselie.