Shakshuka

20 juni 2022

Shakshuka

Shakshuka. Het is een gerecht dat ik afgelopen jaren honderden keren voorbij heb zien komen. Al die honderden keren dacht ik “ik moet dit toch ook eens een keer gaan maken”. Het is er nooit van gekomen en ik wist ook echt niet wat ik ervan moest verwachten.

Met dit gerecht kun je eigenlijk best variëren. Zo voegde ik lekker wat groenten toe en maakte ik hem met zoete aardappel. Dan vult het in ieder geval ook nog enorm.

Zelf at ik dit met flatbread uit de oven en dat raad ik iedereen aan.

Zonder dat ik het door had, was deze héle pan (er was serieus niets over) op.

Je verwacht het misschien niet, maar dit gerecht is super makkelijk om te maken en het beste van alles is dat je maar 1 pan nodig hebt.

2 personen

Ingrediënten

• 1 gele ui

• 1 teen knoflook

• 1 rode puntpaprika

• 1 courgette

• Cherrytomaatjes

• 1 zoete aardappel

• 300 gr tomatenblokjes

• 1 eetlepel tomatenpuree

• 2 eieren

• Koriander *

• Peterselie

• 1,5 theelepel gemalen komijn

• 1 theelepel paprikapoeder

• Snuf chilipoeder

• Peper en zout

• 1 groot flatbread

• Scheut rode wijn

Bereiding

• Schil de zoete aardappel en snijd deze in vieren. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook hier de zoete aardappel zo’n 7 minuten in.

• Snijd de aardappel vervolgens in kleinere stukjes.

• Snijd de ui, knoflook en paprika fijn, de courgette in partjes en de cherrytomaatjes in tweeën.

• Bak alle groenten met de zoete aardappel in een grote pan met olijfolie.

• Voeg de peper en zout, gemalen komijn, paprikapoeder en chilipoeder toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.

• Schep nu de lepel tomatenpuree en de tomatenblokjes bij de pan.

• Schenk de wijn erbij en laat alles zo’n 7 minuten pruttelen.

• Maak nu 2 kuiltjes in de pan en voeg daar de eieren aan toe.

• Zet de deksel op de pan en laat dit nog zo’n 7-8 minuten staan.

• Maak het flatbread warm in de oven zoals aangegeven staat op de verpakking.

• Snijd de peterselie fijn en strooi dit als laatste over de pan.

• Mocht je van koriander houden, strooi dat er dan ook over.

Bekijk ook deze recepten

Langoustine pasta met kreeftensaus
Rood wit blauw slof
Crispy chicken salade met honing mosterd dressing
Eiwitrijke broodjes met zalm
Cookies