Na een tuna melt taco wilde ik nog zo’n knaller bedenken en dat werd deze salmon melt bagel. Ook weer zó immens lekker. Ik denk serieus dat ik 10 van deze broodjes achter elkaar op zou kunnen eten. Dit is echt zo heerlijk…
Deze broodjes zijn overigens zo makkelijk te maken. Het duurt ook niet lang, dus deze zijn perfect voor een snelle, heerlijke lunch.
Je kan dit op meerdere manieren maken. Ook is dit mengsel lekker op taco’s bijvoorbeeld.
Verder kan je er ook een hapje van maken. Snijd de bagel in vieren en serveer als hapje.
2 broodjes
Duur: 30 minuten
Salmon melt bagel
Ingrediënten
- 1 afbak bagel
- 1 blik John West zalm op oliebasis (+- 200 – 250 gram)
- 1 citroen
- 1 theelepel Furikake
- 2 eetlepels geraspte kaas (Jong belegen)
- Peper en zout
- Snuf paprikapoeder
- 1 eetlepel Fritessaus Oliehoorn
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- Sweet chilisaus Go-Tan
- 1 eetlepel fijngesneden verse dille
- 1 bosui
Bereiding
- Snijd de bagel open en maak het blik zalm voorzichtig open. Laat deze uitlekken en schep vervolgens de zalm in een kommetje.
- Voeg de Griekse yoghurt, mayonaise, peper, zout, paprikapoeder, citroensap en fijngesneden dille toe aan de kom met zalm. Meng dit goed door elkaar.
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Besmeer beide bagels royaal met de zalmsalade en bestrooi vervolgens met geraspte kaas. Zet deze voor 10-12 minuten in de oven op 180 graden.
- Nadat de bagels uit de oven komen, kun je deze bestrooien met fijngesneden bosui en Furikake kruiden. Garneer nog met een paar drukjes sweet chilisaus.
- Bekijk hier de video!