Wanneer je iets met truffel maakt, valt het vaak bij mensen in de smaak en wordt het toch wel nagemaakt. Logisch, want het is hartstikke lekker!
Datzelfde moet ook gebeuren met burrata en steeds meer mensen zijn verkocht aan de héérlijke, romige, geweldige Italiaanse kaas. Ik denk dat ik iedere dag burrata kan eten (deed ik in Italië gewoon 2x op een dag en ik schaam me er niet voor) en eerlijk gezegd heb ik ook nog 4 recepten klaarstaan met deze kaas.
De truffelburrata is natuurlijk best of both worlds en die moest ik even proberen!
Wel deed ik er nog wat truffeltapenade bij voor de echte truffelbeleving, maar dat maakt het natuurlijk alleen maar beter.
En dat allemaal in een salade…
Iets waar ik ook zooo gek op ben!!
Onthoud wel dat mijn salades niet per se zijn om kilo’s kwijt te raken en vaak gewoon met warme ingrediënten en groenten als maaltijd worden gepresenteerd. I love it !!!
Sorry als je al mijn salades iedere dag eet en nog geen kilo kwijt bent geraakt.
1 salade
Ingrediënten
• 1 babyromaine sla
• 1 kipfilet
• 1 truffelburrata
• 3 theelepels truffeltapenade + 1 grote
• 4-5 champignons
• 1 grote eetlepel walnoten
• 4 kleine plakjes seranoham
• 4-5 cherrytomaatjes
• Scheut ketjap manis
• Handje parmezaanse kaassnippers
• Peper en zout
• Peterselie
Bereiding
• Snijd de kip in stukjes en de champignons in partjes. Bak deze met wat peper en zout in een pan met olijfolie. Voeg na een paar minuten 1 grote theelepel truffeltapenade toe.
• Pluk de sla en verdeel deze over je bord.
• Snijd de tomaatjes in plakjes.
• Trek de truffelburrata open en leg deze aan de andere kant van de sla of erop.
• Verdeel de tomaatjes, kip en champignons, plakjes ham en walnoten over de sla en burrata.
• Garneer alles met wat theelepels truffeltapenade, parmezaanse kaas, fijngesneden bosui en peterselie.
• Om alles nog wat meer truffelsmaak te geven, kun je er nog wat truffelolie over schenken.