Een salade is wat mij betreft altijd goed en nu het koud wordt, wil ik ze met lekker veel groenten maken.
Ik merkte dat het kerrierecept van gisteren het heel goed deed en dit recept stond al gepland voor vandaag, dus wederom een met kerrie. Dit keer met de hoemoes van Maza. Zonder dat ik het door had, was dat bakje leeg en dat duurde nog geen 5 minuten.
Ik ben echt gek op hummus en andere dips, maar deze met kerrie staat wel heel hoog in m’n lijstje. Dit zou ik echt iedere dag lusten…
2 personen
Duur: 30 minuten
Salade met groenten en kerrie Hoemoes
Ingrediënten
• 250 gr pompoenblokjes
• 4 grote theelepels Kerrie Hoemoes Maza
• 1/2 courgette
• 1/2 aubergine
• Sap van een halve citroen
• 1 vleestomaat
• 1 rode paprika
• Handje pecannoten
• 2 grote handjes romaine sla
• Peper en zout
• 1 theelepel paprikapoeder
• 1 theelepel Italiaanse kruiden
• 1 theelepel kipkruiden
Bereiding
• Kook de pompoenblokjes zo’n 13-15 minuten in een pan met water.
• Snijd de aubergine en courgette in plakjes en dan weer door de helft. Snijd de paprika in stukjes. Bak deze samen met de pompoenblokjes in een pan met olijfolie en voeg na een paar minuten de peper, zout, paprikapoeder, Italiaanse kruiden en kipkruiden toe.
• Snijd de tomaat in plakken.
• Verdeel de sla over de schaal of kom, knijp een halve citroen erover uit en schep de groenten erop. Verdeel de tomaat over de groenten en garneer met pecannoten en Kerrie Hoemoes van Maza.