Rozemarijn aardappeltjes

16 augustus 2022

Rozemarijn aardappeltjes

Ik heb hier echt een mega simpel recept voor jullie en helaas is het geen hele maaltijd, maar wel iets wat je vaak nodig kan hebben.

Deze aardappeltjes maken wij thuis eigenlijk best vaak. Ik vind ze nog lekkerder dan normale gebakken aardappelen en veel lekkerder als die kant en klare roseval.

Zoals iedereen weet (hoop ik voor je), heb ik een recept online staan van een Italiaanse kipstoofschotel. Één van de lekkerste recepten die denk ik niet snel overtroffen gaat worden. Mocht je die nog niet gemaakt hebben, dan zou ik dat zo snel mogelijk doen (gratis tip).

Máár wat ik wilde zeggen.. bij die stoofschotel eten wij altijd deze rozemarijn aardappeltjes.

Mijn moeder kookt dan normale aardappelen eerst en snijd ze daarna fijn, maar ik kocht grote krieltjes. Allebei super lekker!!

Het maakt niet uit hoeveel wij maakte en hoe vol wij zaten, alle aardappeltjes gingen op.

Ik zou de roseval aardappeltjes en normale krieltjes dus voortaan laten liggen en gewoon deze maken als ik jullie was! Het is het waard.

Rozemarijn aardappeltjes

Ingrediënten

• 300 gr voorgekookte krieltjes

• 2 grote takjes rozemarijn of 1 eetlepel rozemarijn kruiden

• Grote snuf knoflookpoeder

• Grote snuf paprikapoeder

• 1 sjalot

• 3 eetlepels olijfolie

Bereiding

• Snijd de krieltjes door de helft en doe deze samen in een kom.

• Voeg de paprikapoeder en knoflookpoeder toe aan de kom en roer met een lepel goed door elkaar.

• Verdeel de aardappeltjes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie. Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de schaal voor 15 minuten in de oven.

• Snijd de sjalot fijn en haal de blaadjes van de takjes rozemarijm af. Haal de schaal ner voordat hij klaar is even uit de oven en verdeel de sjalot en rozemarijnblaadjes over de aardappeltjes.

• Als ze klaar zijn, zet je de oven nog ongeveer 4 minuten op grillstand, zodat je aardappeltjes lekker krokant worden.

Bekijk ook deze recepten

Caesar poké bowl
Bagel beenham en bagel kipham
Gorgonzola ravioli
Broodje scrambled egg met bacon
Cookies