Roze koek truffels

7 augustus 2024

Roze koek truffels

Ik heb sinds het begin van mijn kookcarrière al heel wat truffels gemaakt. Alle soorten koek heb ik gebruikt en alle kleuren chocolade liet ik smelten voor de topping. Roze koek truffels had ik nog niet, dus bij deze!

Zonder deze geproefd te hebben, weet je al dat het geweldig is. Ik had al 10 jaar geen roze koek gegeten, maar na deze truffels ben ik er een soort verslaafd aan geworden, want dit wil ik echt iedere dag haha.

Je kan het eigenlijk niet eens een recept noemen, want deze truffels maak je met maar een paar ingrediënten. Ook weleens lekker, toch?

12  truffels

Duur: 2o minuten + 6 uur in de koelkast

Roze koek truffels

Ingrediënten

  • 4 roze koeken + 2 voor garnering
  • 100 gram monchou
  • 200 gram pure chocolade

Bereiding

  • Verkruimel de 4 roze koeken met de hand en voeg hier de monchou aan toe. Meng met de hand en maak er kleine balletjes van. Laat deze 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Breng een pan met water aan de kook en zet er een diep bord of diepe kom op. Leg de chocolade daarin en laat deze helemaal smelten.
  • Haal de truffels één voor één door de gesmolten chocolade.
  • Snijd de overige 2 roze koeken in kleine stukjes en leg deze op de truffels. Zet de truffel nu voor zo’n 4 uur in de koelkast, zodat de chocolade hard wordt.
  • De truffel is het lekkerste als je deze 10 minuten van tevoren uit de koeling haalt.

Bekijk ook deze recepten

Nusa Lembongan
Truffel geitenkaas brioche
Gyoza salade
Uluwatu
Cookies