Romige spaghetti in kreeftensaus

27 november 2021

Romige spaghetti in kreeftensaus

Alle pasta lovers opgelet!

Hier een romige spaghetti met kreeftensaus, tomaat en jumbo gamba’s.

Deze pasta valt onder de noemer “net even wat anders”. Ik als romige pasta, gamba en kreeften fan, vond hem echt heerlijk! Je snapt dat dan de hele pan in 5 minuten op is..

Misschien ook een leuk idee om deze in kleinere porties te maken tijdens het kerstdiner.

2 personen

Ingrediënten

• Verse spaghetti (hoeveel je zelf op lust)

• Snuf zout

• 1 grote tomaat

• 300 ml kreeftenfond

• 150 ml kookroom

• 1 teen knoflook

• 70 gram rivierkreeftjes

• 2-3 eetlepels ketchup

• Grote scheut witte wijn

• 1 gele ui

• Grote snuf cayennepeper

• Grote snuf paprikapoeder

• 2 Jumbo gamba’s

• Peterselie

• Peper en zout

Bereiding

• Snijd de knoflook en ui fijn. Bak deze op hoog vuur in een pan met olijfolie.

• Voeg na twee minuten de kreeftenfond, kookroom, ketchup, witte wijn, cayenne peper en paprikapoeder toe en roer goed door elkaar.

• Breng ondertussen een andere pan met water en een snuf zout aan de kook. Voeg hier de spaghetti aan toe en kook deze zoals aangegeven op de verpakking. Giet vervolgens af.

• Snijd de tomaat in kleine blokjes. Je hebt alleen harde blokjes nodig en niet het vruchtvlees van de tomaat.

• Maak in weer een andere pan wat olijfolie goed warm en leg hier de gamba’s in schil (peper en zout) in. Wanneer de gamba’s aan één kant goed roze zijn, draai je ze om. Na ongeveer 3-4 minuutjes, of wanneer ze echt aan alle kanten goed roze zijn, zijn ze klaar.

• Voeg de spaghetti, 3/4 van de rivierkreeftjes, de tomatenblokjes en nog wat peper en zout toe aan de kreeftensaus. Roer alles goed door.

• Snijd wat takjes peterselie fijn en voeg dit ook toe aan de pasta.

• Schep de pasta op je bord, leg de gamba’s erop en garneer hem met nog wat rivierkreeftjes en peterselie.

Bekijk ook deze recepten

Truffel udon noedels
Aardbei tiramisu
Honingkip salade met burrata
Aubergine curry
Cookies