Na het succes van de pompoen risotto, nu de pasta met pompoensaus.
Dit idee komt van mijn vader, want die at de saus van mijn risotto met pasta en die bakte er nog iets bij voor de bite. Vandaar deze pasta met gebakken champignons.
Ik vind deze pastasoort ook fantastisch. Het eet, in tegenstelling tot penne pasta, heel makkelijk. Love it!
Wil je deze nou nog smaakvoller maken? Voeg dan wat spekjes of serranoham toe. Echt een heerlijke toevoeging als je het mij vraagt.
3-4 personen
Duur: 1 uur
Romige pompoen pasta met champignons en feta
Ingredriƫnten
- 1 flespompoen (750 gram)
- Olijfolie
- 500 gram trofie pasta
- 250 ml kookvocht (van het pasta water)
- 300 ml Heinz tomato fritto
- Snuf uienpoeder
- Snuf knoflookpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- Peper en zout
- 3 takjes tijm
- 250 ml kookzuivel
- 15 kastanjechampignons
- 3 eetlepels ketjap manis
- Feta
- Peterselie (voor de garnering)
Bereiding
- Schil de flespompoen
- Bedek een bakplaat met bakpapier, snijd de flespompoen in kleine blokjes, verdeel over de bakplaat, besprenkel met olijfolie en zet deze 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
- Kook de pasta zolang als aangegeven op de verpakking. Vergeet niet om wat kookvocht te bewaren voor later.
- Nadat de pompoen uit de oven komt, doe je deze in de foodprocessor samen met de tomato fritto, knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder, Italiaanse kruiden, peper, zout en tijm.
- Mix dit goed door elkaar, voeg de kookzuivel toe en mix opnieuw. Is de saus te dik? Voeg een kleine scheut water toe.
- Voeg de pompoensaus toe aan een pan met een klein scheutje olijfolie. Voeg hier ook de pasta aan toe en roer goed door elkaar.
- Voeg nu wat kookvocht toe aan de pan.
- Snijd ondertussen de champignons in kleine stukjes en bak deze in een pan met wat olijfolie. Voeg wat peper, zout en ketjap manis toe en bak mee.
- Schep de pompoen pasta op een bord en schep daar bovenop de champignons.
- Verkruimel de feta over de pasta en top af met wat peterselie.