Romige pasta met asperges en zalm

29 maart 2024

Romige pasta met asperges en zalm

Bij asperges hoort naar mijn mening altijd zalm en daarom is deze romige pasta heerlijk (en makkelijk).

Toen ik een paar jaar geleden begon met het eten van asperges, at ik het samen met mijn vader best wel luxe. Wij hadden wat asperges, Hollandse garnalen, een stuk warmgerookte zalm, ham, een ei én een aspergesaus op één bord. Eigenlijk van alles wat en dat was zó lekker. Op die manier lust ik het iedere dag, maar dan wordt het wel een dure hobby.

Deze romige pasta is door iedereen te maken en voor je het weet staat deze op tafel. Het was lang geleden dat ik een normale pasta had gemaakt, dus dit was weer even extra genieten.

2 personen

Duur: 30 minuten

Romige pasta met asperges en zalm

Ingrediënten

• 6 witte asperges

• Mafaldine pasta (+- 250 gr)

• 2x 150 gr zalmfilet

• Peper en zout

• 1 teen knoflook

• 1 gele ui

• 200 ml kookvocht van de pasta

• 100 – 120 gr Garlan verse roomkaas met kruiden

• 150 ml kookroom

• 1/2 theelepel paprikapoeder

• Sap van een 1/2 citroen

• 2 grote eetlepels strooikaas

• Klont boter

• Dille takjes (als je dat lust)

Tip: je kan mafaldine pasta ook vervangen voor tagiatelle of papardelle.

Bereiding

• Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking in een pan met water en een snuf zout. Spoel de pasta vervolgens af met koud water, maar bewaar wel 200 ml kookvocht.

• Breng een grote pan met water en een klont boter aan de kook. Snijd 2 cm van de achterkant van de asperges af en voeg de asperges nu toe aan de pan. Kook deze 13-15 minuten. Snijd de asperges vervolgens in drieën of vieren.

• Snijd de knoflook en ui fijn en bak in een pan met olijfolie.

• Voeg hier de Garlan roomkaas aan toe en roer goed door elkaar. Schenk dan het kookvocht en de kookroom erbij en blijf roeren. Voeg peper, zout, paprikapoeder en citroensap toe en voeg dan de pasta toe en strooikaas toe. Blijf goed door elkaar roeren.

• Bak ondertussen de zalm met peper en zout in stukjes om en om in een pan met olijfolie. Let op: als je kleinere stukjes hebt, duurt dit niet zo lang.

• Schep de pasta op je bord en verdeel de stukjes zalm en asperges erover. Garneer met wat plakjes citroen en eventueel wat dille naar smaak.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies