Sorry voor het niet plaatsen van recepten afgelopen dagen, maar het was iets te gezellig met kermis en ik was iets te moe (en niet nuchter) om recepten te plaatsen en overal op te reageren.
De kermis is voorbij, ik zit in Spanje en ga nu weer lekkers met jullie delen. Zowel nieuwe recepten als állll het lekkere eten dat ik in Spanje eet.
Vanaf gisteren is de nieuwe pasta weer te bestellen bij cafe de dijk en dat is echt een van mijn favoriete sauzen. Écht het proeven waard dus!!
De afgelopen maand was deze pasta met kerriesaus te krijgen en daar hoorde ik super veel goede berichten over en ik hou ervan.
Ik wil dat natuurlijk graag met jullie delen, zodat jullie deze thuis ook na kunnen maken. En makkelijk dat hij is!!!
3 personen
Ingrediënten
- 1 gele ui
- 1 teen knoflook
- Rigatoni pasta
- 1 prei
- 3 eetlepels doperwten
- 250 gr kipfilet
- 12 gamba’s
- Snuf paprikapoeder
- Peper en zout
- 3 theelepels kerriepoeder
- Scheut ketjap manis
- 200 ml kookroom
- Peterselie voor garnering
Bereiding
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de pasta hierin zoals aangegeven op de verpakking. Giet deze vervolgens af met koud water.
- Snijd de ui en knoflook fijn en bak deze in een pan met olijfolie.
- Snijd de prei in ringen en bak deze met de doperwtjes mee in de pan.
- Strooi wat peper, zout en paprikapoeder over de kip en gamba’s en bak deze in een andere pan met olijfolie. Voeg hier wat ketjap manis aan toe.
- Schenk de kookroom bij de pan met groenten en voeg wat peper, zout en kerriepoeder toe. Blijf doorroeren tot er een kerriesausje ontstaat. Voeg dan de pasta toe en roer goed door elkaar.
- Schep de pasta op je bord met daarop de gamba’s en kip. Garneer alles met wat fijngehakte peterselie.