Romige groene pesto gnocchi met coquilles en chorizokruim

26 februari 2024

Romige groene pesto gnocchi met coquilles en chorizokruim

Bij het maken van dit recept zag ik al gelijk dat het goed zat. Deze kleuren doen het namelijk al goed samen en de smaak moést wel goed zijn. Dat was inderdaad het geval, want het was echt héérlijk!!!

Ik geef wel een tip mee: eet deze niet op een eerste date, als je een belangrijke afspraak hebt, of wanneer je ‘s avonds een feestje hebt. 😉

Gnocchi is wel wat machtig, maar ik vind het super lekker. Het eet zo makkelijk weg en ziet er nog leuk uit ook.

2 personen

Duur: 25 minuten

Romige groene pesto gnocchi met coquilles en chorizokruim

Ingrediënten

  • 400 gr gnocchi
  • 8 coquilles (Guijt & Hansen online)
  • 100 gr groene pesto
  • 250 ml kookroom
  • 1 teen knoflook
  • 1 gele ui
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • Peper en zout
  • 100 gr chorizo
  • 5 eetlepels paneermeel
  • Klont boter

Bereiding

  • Snijd de chorizo heel fijn en bak in een droge pan. Voeg na ongeveer 10 minuten 5 eetlepels paneermeel toe en bak mee.
  • Kook de gnocchi zoals aangegeven op de verpakking.
  • Snijd de ui en knoflook fijn en bak in een pan met olijfolie. Voeg hier na een paar minuten de gnocchi aan toe en voeg dan de pesto, kookroom, peper, zout, paprikapoeder en Italiaanse kruiden toe. Roer goed door elkaar.
  • Strooi peper en zout over de coquilles en laat een klont boter smelten. Bak de coquilles om en om zo’n 1,5 minuut om 1,5 minuut.
  • Schep de gnocchi op je bord en verdeel de coquilles erover. Garneer alles met de chorizocrumble.

Bekijk ook deze recepten

Blini warmgerookte zalm met guacamole
Runderstoof met zoete aardappel
Romige pompoenpasta met champignons en feta
Prei stamppot met pulled chicken
Cookies