Romige courgette soep met warmgerookte zalm

5 december 2021

Romige courgette soep met warmgerookte zalm

Nadat ik in mijn Instagramstory een poll plaatste met de vraag of ik soeprecepten met jullie moet gaan delen, ben ik snel recepten gaan bedenken, want jullie stemden massaal op “graag!!!”.

Eerlijk is eerlijk, ik eet echt weinig soep en ik heb echt geen idee waarom. Wel weet ik dat ik van super romige soep houd.

Na deze romige courgette soep met warmgerookte zalm ben ik weer helemaal om. Ik ga veel vaker soep maken! Het is zó lekker en makkelijk.

2 kommen soep

Ingrediënten

• 1 grote courgette

• 2 warm gerookte zalmmoten

• Grote snuf tijm kruiden (of 3 takjes tijm)

• Grote snuf oregano

• 5 takjes bieslook

• 1 groente bouillonblokje

• 400 ml water

• 2 teentjes knoflook

• 1 gele ui

• 1 rode peper

• Klont boter

• 3 theelepels creme fraiche

• Peper en zout

Bereiding

• Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd deze samen met de knoflook en ui fijn.

• Snijd de courgette in blokjes.

• Laat een klont boter smelten in een soeppan en voeg de knoflook, ui en peper toe. Bak dit zo’n 3 minuten en voeg dan de courgette toe en bak deze nog 3 minuten mee.

• Snijd de bieslook fijn en voeg deze met de oregano, tijm, het bouillon blokje en het water toe aan de pan. Roer goed door en breng aan de kook. Laat de soep zo’n 10 minuten koken.

• Voeg de creme fraiche toe aan de soep en pureer alles met een staafmixer, totdat er een gladde soep ontstaat.

• Verwarm de gerookte zalmmoot even kort in de magnetron.

• Schenk de soep in je kom en “verkruimel” de zalmmoot over je bord.

• Garneer eventueel nog met wat blaadjes tijm.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies