Romige brie dip en zoete aardappel hummus

13 september 2023

Romige brie dip en zoete aardappel hummus

Dit recept heb ik denk ik al 3 maanden geleden gemaakt, maar ik heb steeds gewacht met het uitschrijven ervan. Vandaar dat ie nu pas online komt, maar beter laat dan nooit.

Ik maakte deze twee dips voor mijn vriendinnen. Wij houden enorm van kaasplankjes en daar staat altijd een romige brie op. Vandaar de brie dip.

Ook maakte ik een zoete aardappel hummus, want bij een kaasplankje met toastjes hoort ook hummus.

Deze recepten zijn eigenlijk super simpel, want je mixt alles in een blender of foodprocessor en je bent klaar. Zelf moet je een beetje proeven of de dips goed op smaak zijn en anders kun je zelf nog wat extra kruiden toevoegen. Voordat de zoete aardappel hummus klaar was, had ik al een halve bak opgegeten haha.

10 personen

Duur: 15 minuten

Hummus zoete aardappel

Ingrediënten

• 1 zoete aardappel

• 250 gr kikkererwten

• 2 theelepels komijnzaad gemalen

• 2 theelepels paprikapoeder

• 1 eetlepel peterselie

• 1 eetlepel citroensap

• Yoghurt

• Klein scheutje olijfolie

• Klein snufje cayennepeper

• Grote snuf knoflookpoeder of 1 teen knoflook

• 1 eetlepel tahini

• Peper en zout

Bereiding

• Schil de zoete aardappel, snijd in drieën en kook deze in een pan met water zo’n 10-12 minuten. Snijd deze vervolgens in kleinere stukjes.

• Laat de kikkererwten een beetje uitlekken in een vergiet.

• Meng de zoete aardappel met alle andere ingrediënten in een blender of foodprocessor. Is het mengsel te stevig? Voeg een scheut water toe.

• Garneer de hummus met wat peterselie, nog wat kruiden en eventueel wat overgebleven kikkererwten.

• Serveer deze met een broodje, of wat crackers.

Whipped brie

• 1 grote punt romige brie

• 1 eetlepel honing + klein beetje extra

• Eventueel een kleine scheut water

• 1 takje tijm (blaadjes ervan)

• 1 eetlepel pistache nootjes ongezouten

Bereiding

• Meng de brie, honing en tijm in een foodprocessor of blender. Eerst zonder het water, maar als de brie te hard is, voeg je een klein scheutje water toe.

• Garneer de brie dip met fijngehakte pistache nootjes, nog wat honing en eventueel een paar blaadjes tiim.

Bekijk ook deze recepten

Avocado toast met opgeklopte geitenkaas en bacon
Truffel orzo met carpaccio
Marbella (2)
Mexicaanse taco’s
Cookies