Risotto – rode curry – gamba’s – burrata
Heb ik nu jullie aandacht? Ik denk het wel! 🥹
Hoe kan het dat ik nog nooit een curry risotto heb gemaakt in dit leven? Het was een heerlijk recept en ik wilde eigenlijk door eten totdat ik helemaal plofte, maarrrrr ik heb mezelf in weten te houden.
Het fijne en eigenlijk bizarre aan mij, is dat ik altijd dágenlang écht écht trots op mezelf ben als ik mezelf heb ingehouden en niet voor 4 personen heb gegeten die avond. Vaak eet ik en denk ik wel “Lucia, als je nu stopt ben je weer zo blij hé”, maar dan zegt iéts in mij “f*ck it” en dan eet ik gewoon door en door en door, om vervolgens de hele avond buikpijn te hebben. Dit gaat dagelijks zo…
Deze curry risotto is eigenlijk super makkelijk te maken, maar dat zijn alle risotto’s. Je moet er alleen even bij blijven.
3-4 personen
Duur: 35-45 minuten
Rode curry risotto met gamba’s en burrata
Ingrediënten
• 3/4 pak risottorijst
• 1 grote teen knoflook
• 1 gele ui
• 2 cm gember
• 200 ml kokosmelk
• 1,5 eetlepel rode curry pasta
• 1 grote eetlepel curry madras kruiden Jonnie Boer
• Peper en zout
• 1 theelepel paprikapoeder
• Mespunt chilivlokken
• 1 eetlepel citroensap
• 1 blokje groentebouillon
• 750 ml water
• 150 ml droge witte wijn
• 5 gamba’s p.p.
• 1 stracciatella burrata
• 150 gr spinazie
• 1 rode paprika
• Handje cashewnoten
Als de risottokorrel nog niet zacht genoeg is, voeg je een klont boter toe.
Bereiding
• Breng een pan met het bouillonblokje en water aan de kook. Zet het vuur gelijk weer laag.
• Snijd de knoflook, ui en gember (zonder schil) fijn. Bak deze in een grote pan met olijfolie.
• Voeg na 2 minuten de risottorijst toe en bak totdat de korrel glazig wordt (paar minuten). Schenk dan de wijn op.
• Als de korrel de wijn heeft opgenomen, schenk je wat bouillon erbij. Ongeveer 2 of 3 diepe soeplepels, zodat de rijst onder water staat.
• Als de bouillon weer in de korrel is opgenomen, voeg je weer opnieuw bouillon toe. Herhaal dit steeds, totdat (bijna) al de bouillon op is.
• Voeg peper, zout, paprikapoeder, chilivlokken, curry madras kruiden, rode curry pasta en cashewnoten toe aan de risotto. Roer heel goed door elkaar.
• Snijd de paprika fijn en bak dit met de spinazie in een aparte pan met olijfolie. Voeg vervolgens toe aan de risotto en bak in diezelfde pan nu de gamba’s met wat peper en zout.
• Schenk de kokosmelk bij de pan risotto en roer weer heel goed door elkaar. Voeg als laatste wat citroensap toe.
• Als alles in de korrel is opgenomen en de risotto is romig genoeg, schep je het op de borden. Verdeel de gamba’s en burrata over de risotto.