Rode curry orzo met kip

4 april 2024

Rode curry orzo met kip

I love curry, I love orzo en I love kip. Je snapt dat dit gerecht in de smaak viel.

Waar ik iets minder gek op ben, is pittig eten. Ik kan wel tegen wat pit, maar krijg meestal een zweetaanval en zo kan ik niet meer genieten van m’n eten. Dit bordje is best pittig (vind ik. Dit zal een ander niet vinden!!), dus ik kneep er wat extra citroensap over uit. Dat is dan ook een tip voor degene die aan mijn kant staan.

Tot ongeveer begin 2023 hield ik niet van curry. Tenminste; dat dacht ik. Wel ben ik iemnd die alles steeds weer proeft en probeert, dus ik kwam erachter dat ik het nu, in tegenstelling tot vroeger, juist geweldig vind. Dit gaat met pindakaas overigens nooit gebeuren… 🤢

Deze orzo staat echt heel snel op tafel en dat terwijl veel mensen denken dat het net zo lang duurt als risotto. Dit bordje is binnen 20-25 minuten klaar.

2 personen

Duur: 20-25 minuten

Rode curry orzo met kip

Ingrediënten

• +- 250 gr orzo

• 1 teen knoflook

• 1 gele ui

• 2 cm gember

• 1 grote eetlepel rode curry pasta

• 250 ml kokosmelk

• 250 ml water

• 1 eetlepel curry madras kruiden Jonnie Boer

• Peper en zout

• 1 theelepel paprikapoeder

• 1 prei

• 1 rode paprika

• Handje cashewnoten

• 1/2 citroen

• 200 gr kipfilet

• 3-4 eetlepels ketjap manis

• Koriander *

Bereiding

• Snijd de knoflook, ui, prei, paprika en gember (zonder schil) fijn. Bak in een grote pan met olijfolie.

• Voeg na een paar minuten de rode curry pasta toe en roer even goed door elkaar. Schenk nu de kokosmelk erbij en voeg dan de curry madras kruiden, paprikapoeder, peper en zout toe. Blijf even roeren.

• Voeg de orzo toe en schenk het water erbij. Laat alles nu pruttelen (op de verpakking van de orzo staat hoelang deze moet koken). Let wel op dat de orzo niet aanbrandt. Blijf af en toe roeren en voeg anders nog wat water toe.

• Snijd ondertussen de kip in stukjes en bak met peper en zout in een pan met olijfolie. Voeg na 3-4 minuten de ketjap manis toe.

• Voeg als laatste de cashewnoten toe aan de pan met orzo en knijp een halve citroen uit boven de pan. Is de orzo te pittig? Voeg dan het sap van de andere helft ook toe.

• Schep de orzo op de borden en garneer met de kip en eventueel wat koriander naar smaak.

Bekijk ook deze recepten

Gnocchi carbonara
Pistache tiramisu
Caesar poké bowl
Bagel beenham en bagel kipham
Cookies