Alles met rijst vind ik geweldig. Mijn rijst met champignonroomsaus, zoetzure saus en die met ketjapsaus zijn allemaal fantastisch en die werden massaal nagemaakt. Ongelooflijk!
Deze keer dus een peperroomsaus. Je houdt ervan, of juist helemaal niet. Ik vind het hartstikke lekker en de combinatie met biefstuk is al helemaal goed.
Let op dat je niet teveel peperkorrels toevoegt, want dan wordt de saus te scherp.
2 personen
Duur: 40 minuten
Rijst met ossenhaas in peperroomsaus
Ingrediënten
200 gram rijst
1 ossenhaas filet p.p.
200 gram kastanjechampignons
1 rode paprika
4 eetlepels doperwten
1 gele ui
1 teentje knoflook
200 ml runderfond
3 eetlepels bloem
2 theelepels groene peperkorrels
Peper en zout
2 eetlepels cognac
2 theelepels sojasaus
200 ml kookzuivel
Kleine scheut rode wijn
1 eetlepel gebaken uitjes
Peterselie
Is de saus te scherp? Voeg dan wat citroensap toe. Dit hoeft niet per sé!
Bereiding
Snijd de ui en knoflook fijn, de champignons in plakjes en de paprika in stukjes. Bak dit in een grote pan met wat olie.
Voeg de bloem toe aan de pan, roer alles even 2 minuten goed door.
Schenk vervolgens de cognac, fond, rode wijn en kookroom erbij.
Voeg de peperkorrels, peper en zout toe aan de pan. Laat alles even pruttelen. Voeg daarna de sojasaus, doperwten en wat fijngesneden peterselie toe.
Bestrooi ondertussen de ossenhaas met peper en zout en bak deze ongeveer 2 om 2 minuten in een pan met een gesmolten klont boter. Als de ossenhaas dik is, 2,5 om 2,5 minuut. Laat ze vervolgens een paar minuutjes rusten in wat aluminiumfolie. Snijd daarna in dunne reepjes.
Kook ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Schep in een kommetje en zet deze andersom in het midden op je bord. Haal het kommetje er voorzichtig af en schep nu de saus met groenten eromheen.
Garneer alles met ossenhaasreepies, peterselie en wat gebakken ui.