Rijst met honingkip, warme geitenkaas en joppiesaus

9 april 2024

Rijst met honingkip, warme geitenkaas en joppiesaus

Dit recept was zoooo extreem lekker!! 😍😍

Letterlijk iédere dag staat het recept van naan met warme geitenkaas, honingkip en Joppiesaus in de best bekeken recepten van die dag. Daar moést ik toch iets nieuws mee doen?!

Ik heb al zó ongelooflijk veel berichtjes gehad van mensen dat ze mijn recept met naan hebben nagemaakt en de reacties zijn geweldig. Dat enthousiasme waar ikzelf ook een handje van heb “OEH. T lekkerste recept ooit”, of “Ja, maar dát recept is gewellldig!!!!” Ik hou ervan! 🥰

Zo kwam het idee om er een rijstrecept mee te maken en dat beviel heel goed. Wat was dit lekker. Dit is zo’n typisch bordje wat ik iedere dag wel zou lusten.

Lust je geen geitenkaas? Die kan je makkelijk weglaten uit dit recept. Hij is al romig en zacht van zichzelf, maar ik hou zoveel van deze kaas, dus vind het áltijd een lekkere toevoeging haha.

2 personen

Duur: 20 minuten

Rijst met honingkip, warme geitenkaas en joppiesaus

Ingrediënten

• 200 gr rijst

• Geitenkaas rondjes AH (of 1 groot rondje)

• 200 gr kipfilet

• Joppiesaus

• 2 bosuitjes

• 6 champignons

• 2 eetlepels bloem

• Snuf cajunkruiden

• Peper en zout

• 2 theelepels paprikapoeder

• 1/2 theelepel knoflookpoeder

• 5 eetlepels honing

• 1 eetlepel ketchup

• 2 theelepels sojasaus

• Handje cashewnoten

• 2 handjes rucola

Lust je geen geitenkaas? Die is niet per sé nodig in dit gerecht. Zonder geitenkaas is het recept ook lekker en romig.

Bereiding

• Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

• Verwarm de geitenkaas zo’n 15-18 minuten op 200 graden in de oven, of totdat ‘ie een beetje smelt en een bruin kleurtje krijgt.

• Snijd de champignons in plakjes en de kip in stukjes. Meng de kip (met peper en zout) met de bloem in een kom. Bak vervolgens de kip en champignons in een pan met olijfolie.

• Voeg na ongeveer 4-5 minuten bakken de honing, ketchup, sojasaus, paprikapoeder, cajunkruiden, peper en zout en knoflookpoeder toe. Laat even pruttelen. Is het te weinig? Voeg een kleine scheut water toe.

• Voeg als laatste de cashewnoten toe aan de pan.

• Maak een rondje (het liefst met een bakring) op je bord en schep daar omheen de romige kip en champignons. Verdeel de geitenkaasjes over de rijst en maak het gerecht af met Joppiesaus, fijngesneden bosui en wat rucola ernaast.

Bekijk ook deze recepten

Warme geitenkaas pastasalade met zoete aardappel
Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Granada
Cookies