Op dit bord zie je eigenlijk een mix van alles wat lekker is bij elkaar. Tenminste, dat vind ik dan..
Als je mij rijst met een sausje geeft, ben ik al snel tevreden. Geen idee wat dat is, maar ik kan het echt iedere dag eten. Ik kan daarom ook prima leven in Bali of Thailand (allebei nog niet geweest.😩).
Maarja, ik woon gewoon in Volendam dus we eten dit soort bordjes gewoon soms. Ik heb hier echt van genoten en het was oprecht jammer dat het allemaal op was.
De dressing die ik hierbij gebruikte geeft zó veel smaak. Die kun je overigens voor nog veel meer gerechten gebruiken.
Duur: 25 minuten
2 personen
Ingrediënten
- Rijst
- Gamba’s (hoeveel je zelf oplust)
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 5 champignons
- 1 gele ui
- 1 teentje knoflook
- Peper en zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 bosui
- Handje gebakken uitjes
- Sesamzaadjes
- 6 eetlepels Sweet soy poké dressing Go-Tan
- 2 eetlepels sesamolie
- 2 eetlelepels honing
- Koriander *
Bereiding
- Meng de soja met de honing en sesamolie. Proef of de smaak goed is. Voeg anders nog wat honing of soja toe. Pers het teentje knoflook erin uit en roer goed door. (Je kunt altijd meer maken. Blijf proeven of het goed smaakt)
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Snijd de paprika’s in kleine reepjes en de ui fijn. Bak deze samen in een pan met olijfolie. Schep ongeveer 1 of 1,5 eetlepel van de dressing toe aan de pan.
- Bestrooi de gamba’s met peper, zout en paprikapoeder en bak deze in een aparte pan met olie. Schenk de dressing erbij en voeg de cashewnoten en wat sesamzaadjes toe. Laat kort pruttelen, maar laat het niet verbranden.
- Schep de rijst op de borden en schep hier de groentes en gamba’s met dressing op.
- Garneer de borden met fijngesneden bosui, gebakken uitjes en eventueel wat koriander.