Rijst met biefstukreepjes in romige ketjapsaus

20 oktober 2023

Rijst met biefstukreepjes in romige ketjapsaus

We beginnen het weekend met een méga méga lekker recept. Dit is echt een favoriet van mij en deze saus kan ik los uit een glas ook drinken…

Het is alleen ook méga simpel, dus dit kan iedereen in een paar stappen maken. Ik leg op TikTok stap voor stap uit hoe je het maakt, dus dat maakt het nog handiger en makkelijker voor je.

Je kunt natuurlijk zien dat dit rijst met biefstukreepjes is. De saus eromheen is een romige ketjapsaus en daar doorheen zitten groenten en cashewnoten. *kwijlkwijlkwijl

Ik hoop echt dat je dit gaat namaken, want het is het echt waard. Laat aub ook even weten wat je ervan vond!!!

2 personen

Duur: 20 minuten

Rijst met biefstukreepjes in romige ketjapsaus

Ingrediënten

  • 300-350 gr rijst
  • 1 teen knoflook
  • 2 biefstukjes
  • 1 sjalot
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 6 champignons
  • Handje cashewnoten
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 3 eetlepels ketchup
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Peper en zout
  • 1 bosui
  • Handje gebakken uitjes
  • 150 ml water
  • Klont boter

Bereiding

  • Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  • Snijd de knoflook en sjalot fijn. Bak deze samen in een grote pan met wat olijfolie.
  • Snijd de paprika’s in stukjes en de champignons in partjes. Voeg deze toe aan de pan en bak lekker mee.
  • Voeg na een paar minuten de ketjap en ketchup toe. Schenk het water erbij, voeg de suiker toe en verkruimel het bouillonblokje erover. Strooi paprikapoeder, peper en zout over de pan en roer alles heel goed door elkaar. Laat dit nu even pruttelen.
  • Strooi peper en zout over de biefstuk en laat een grote klont boter smelten in de pan. Bak de biefstuk 2,5 om 2,5 minuut en laat hem dan nog even rusten in wat folie. Snijd de biefstuk vervolgens in reepjes.
  • Haal de reepjes door de ketjapsaus en leg ze weer apart.
  • Schep de rijst op je bord en schep de saus met groenten eromheen. Leg de biefstukreepjes op de rijst en garneer alles met fijngesneden bosui en wat gebakken ui.

Bekijk ook deze recepten

Blini warmgerookte zalm met guacamole
Runderstoof met zoete aardappel
Romige pompoenpasta met champignons en feta
Prei stamppot met pulled chicken
Cookies