Rijst in tomatensaus met gelakte aubergine en broccoli

9 januari 2024

Rijst in tomatensaus met gelakte aubergine en broccoli

Als ik een gezond recept heb bedacht én met succes heb uitgewerkt, ben ik altijd een stuk enthousiaster dan wanneer ik een normaal recept heb gemaakt. Ik denk omdat ik het moeilijker vind om ze te bedenken en te maken.

Dit bordje is eigenlijk super simpel, maar wel heel lekker. Aubergine hou ik sowieso enorm van, rijst in tomatensaus spreekt voor zich en de broccoli is een gezonde toevoeging. Heerlijke maaltijd!

2 personen

Duur: 35 minuten

Rijst in tomatensaus met gelakte aubergine en broccoli

Ingrediënten

• 250 gr rijst (+-)

• 70 gr tomatenpuree

• 350 ml tomatenblokjes

• 1 gele ui

• 1 teen knoflook

• 3 takjes tijm

• 1 klein takje rozemarijn

• 1 tl paprikapoeder + extra

• 1 tl Italiaanse kruiden + extra

• Peper en zout

• 1 aubergine

• 5 eetlepels ketjap manis

• 1 bosui

• Eventueel wat koriander

Bereiding

• Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

• Snijd de aubergine in de lengte door de helft en dan nog eens in de lengte door de helft. Snijd met een mes allemaal snedes in de aubergine en smeer dan in met ketjap manis, zodat dit ook erin trekt. Strooi een beetje paprikapoeder, Italiaanse kruiden, peper en zout erover en zet dit voor 25-30 minuten op 180 graden in de oven.

• Snijd de knoflook en ui fijn en bak in een pan met wat olijfolie.

• Voeg na een paar minuten de tomatenblokjes en tomatenpuree toe en voeg dan 2 eetlepels ketjap, de tijm, paprikapoeder, rozemarijn, Italiaanse kruiden, peper en zout toe. Voeg als laatste de rijst toe en roer even goed door.

• Kook ondertussen de broccoli zo’n 13-15 minuten in een pan met water. Snijd vervolgens de roosjes eraf.

• Schep de rijst op de borden en verdeel de aubergine en broccoli erover. Garneer met wat fijngesneden bosui en eventueel wat koriander.

Bekijk ook deze recepten

Gluten- en lactosevrij bananenbrood
Gevulde paprika’s met pulled mushroom
Moederdagontbijt- pancake plateau met fruit, granola en bastogne crumble
Spinazie omelet met warmgerookte zalm
Cookies