Deze saus is een soort van bekend bij mij, want ik maakte lang geleden eens een pittige puntpaprika soep en die was gewéldig. Ook bij vriendinnen van mij viel die heel goed in de smaak.
Ik wil er al zó lang een pasta variant op maken, maar ik bedacht steeds iets anders. Nu heb ik er een heerlijke variant op bedacht en er zit nog tomatensaus doorheen ook. Hoe lekker wil je het hebben!?
Een pasta met oranje of rode saus doet het altijd goed. Geen idee waarom, maar als ik zo’n pasta in m’n story deel, krijg ik gelijk allemaal berichten en de vraag of ie al online staat. Meestal ben ik dan nog niet eens uitgegeten, dus het recept zal altijd iets later komen. 😉
2 personen
Duur: 35 à 40 minuten
Rigatoni in pittige puntpaprika saus
Ingrediënten
- 2 puntpaprika’s
- 1 rode paprika
- 1 gele ui
- 1 teen knoflook
- +- 7 blaadjes basilicum
- 1 takje rozemarijn (blaadjes ervan)
- 200 ml kookroom
- Scheut witte wijn
- +- 250 gr Heinz Tomato fritto
- 1/2 rode peper
- 1 theelelel paprikapoeder
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- Peper en zout
- 2 theelepels citroensap
- +- 250 gr kipfilet
- 3 eetlepels ketjap manis
- Rigatoni pasta
- Kaas om te raspen
Bereiding
- Snijd de ui, knoflook en peper (zonder zaadjes) fijn.
- Snijd de paprika’s allemaal in kleine reepjes en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Zet de schaal voor ongeveer 20 minuten op 200 graden in de oven.
- Maal vervolgens de paprikareepjes uit de oven fijn met 3/4 van de ui, knoflook en peper. Voeg er ook kookroom, rozemarijn, paprikapoeder, Italiaanse kruiden, peper, zout, 4 blaadjes basilicum en citroensap aan toe. Maal fijn totdat er een saus ontstaat. Is de saus te dik? Voeg dan een scheutje water toe.
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Giet vervolgens af met koud water.
- Verwarm de rest van de ui, knoflook en peper in een grote pan met olijfolie. Voeg hier een scheut wijn aan toe en laat even pruttelen. Voeg dan de pasta toe en vervolgens de saus.
- Voeg nu de tomato fritto toe aan de pan en roer allemaal goed door elkaar. Voeg eventueel nog wat paprikapoeder, peper en zout toe voor extra smaak.
- Snijd de kip in reepjes, bestrooi met peper en zout en bak in een aparte pan met wat olijfolie en ketjap manis.
- Schep de pasta op je bord en garneer met kipreepjes en flink wat geraspte kaas (staat niet op de foto) en blaadjes basilicum.