Rigatoni boerenkoolpesto

18 november 2024

Rigatoni boerenkoolpesto

Pasta pesto is altijd goed, maar wat dacht je van een pesto gemaakt van boerenkool? Qua smaak verschilt het niet eens zoveel, maar het is zo een stuk gezonder. đŸ˜‰

Zelf garneerde ik deze pasta met tomaatjes en mijn favoriet: burrata. Je kan hier natuurlijk ook nog wat stukjes kip of plakjes ham aan toevoegen.

Iedereen die mij kent, weet dat ik blij word van eten, maar ook van mooi servies. Toen ik in Puglia was, zag ik Ă³veral dit soort borden en schalen en ik wilde ze allemaal kopen, maar helaas paste dat niet in mijn koffer. Geluk bij een ongeluk eigenlijk, want ik zou deze borden in alle kleuren en maten kopen en dat past niet in mijn kast… đŸ¤£

Nu zag ik dus dat Bambu Italian tableware dit bizar mooie, handgemaakte servies verkoopt. Hun website is net live en ik denk dat ik alle borden in alle kleuren ga bestellen, want alleen bij dit oranje bord hou ik het natuurlijk niet.

Dagelijks krijg ik de vraag waar ik mijn servies koop, dus bij deze alvast een tip, want ik weet dat zij nog veel meer moois gaan verkopen: @bambu_italiantableware

3 personen

Duur: 45 minuten

Rigatoni boerenkoolpesto

Ingrediënten 

Voor de pesto:

  • Scheut olijfolie
  • 100 gram boerenkool
  • 6-7 blaadjes basilicum
  • 3 eetlepels strooikaas
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 teen knoflook
  • Peper en zout
  • 200 ml kookzuivel
  • Handje cashewnoten
  • scheut water (+- 200 ml)

Verder nodig:

  • 400 gram rigatoni pasta
  • 15 cherrytomaatjes
  • 1 stracciatella burrata
  • Wat extra basilicum voor de garnering

Bereiding

  • Bak de boerenkool voor ongeveer 5 minuutjes in een pan met een scheutje olijfolie.
  • Schep de boerenkool hierna in de foodprocessor, samen met de basilicum, extra scheutje olijfolie, strooikaas, paprikapoeder, Italiaanse kruiden, peper, zout, een fijngesneden teentje knoflook en een de kookzuivel. Mix dit totdat het een saus wordt. Is de saus nog te dik? Voeg nog een scheut water toe.
  • voeg nog een handje cashewnoten toe aan de foodprocessor en mix ook dit goed door elkaar.
  • Vul een pan met water en een snuf zout en kook de pasta voor zolang er staat aangegeven op de verpakking.
  • Roer de pasta samen met de boerenkoolpesto goed door elkaar in een pan met een scheutje olijfolie.
  • Bak de cherrytomaatjes voor 5 minuten in een klein scheutje olijfolie.
  • Schep de pasta met saus in een bord en voeg hier de tomaatjes en de burrata aan toe.
  • Garneer met peterselie en basilicum.
  • Bekijk hier de video!

 

Bekijk ook deze recepten

Blini warmgerookte zalm met guacamole
Runderstoof met zoete aardappel
Romige pompoenpasta met champignons en feta
Prei stamppot met pulled chicken
Cookies