Ik wilde na mijn werk graag pasta eten, maar had geen zin om weer een half uur in de keuken te staan om alles voor te bereiden en te koken en te bakken. Voor dat soort momenten is er ravioli met salieboter uitgevonden.
Deze pasta stond echt binnen een paar minuten op tafel en hij was nog lekker ook!
1 bord ravioli
Ingrediënten
• Ravioli gevuld met champignons (hoeveel je zelf op lust)
• 13 blaadjes salie
• 1-2 grote klontjes boter
• 2 theelepels citroensap
• 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas + extra voor garnering
• Peper en zout
• 1 bakje shitakes
• Eventueel wat pecannootjes voor garnering *
Bereiding
• Kook de ravioli zoals het aangegeven staat op de verpakking. Giet vervolgens af.
• Bak de shiitakes in een pan met olijfolie.
• Laat in een andere pan de boter smelten en een beetje bruin worden.
• Wrijf de salieblaadjes even in je handen, zodat de geur en smaak beter vrij komt. Voeg deze nu ook toe aan de pan met boter en laat even meebakken, totdat ze klein en knapperig zijn.
• Voeg nu de citroensap en de geraspte kaas toe en doe vervolgens de ravioli kussentjes erbij. Roer alles even goed door elkaar.
• Beleg je bord met de ravioli en giet het botersausje mee. Garneer de pasta met de shiitakes, wat parmezaanse kaas en eventueel wat pecannootjes.