Deze ravioli heeft zó onwijs veel smaak. Echt heerlijk!
Wat ik zo geweldig vind aan pasta Amatriciana, is dat het zo makkelijk te maken is. Aangezien de ravioli ook heel snel gekookt is, is het echt een simpele en snelle pasta.
Waar ik dus echt heeeeeel erg van kan genieten, is een goed en lekker wijntje bij mijn eten. Op vakantie kan ik ook altijd zo genieten van wijn bij mijn eten en ook thuis met vrienden vind ik het heerlijk als wij er een goed wijntje bij schenken.
Bij deze ravioli dronken wij een Farina Appassilento Rosso van Wijnkring. Zó heerlijk!
3 personen
Duur: 35 minuten
Ravioli Amatriciana
Ingrediënten
- 500 gram gevulde, verse ravioli. Ik gebruikte die met paprika en chili van AH
- Mespunt chilivlokken
- 75 ml droge witte wijn
- 1 gele ui
- Peper
- 400 gram Mutti gepelde tomaten
- 1 stuk guanciale (200 gram)
- Pecorino kaas
Wijntip: Farina Appassilento Rosso van Verbunt Verlinden.
Bereiding
- Snijd de guanciale in kleine blokjes en bak in een pan met een heel klein scheutje olijfolie. Bak dit zo’n 5-7 minuten.
- Haal de stukjes uit de pan en laat het vet er wel in. Snijd een ui heel fijn en bak deze nu in diezelfde pan met een mespunt chilivlokken. Voeg ook de wijn toe.
- Voeg vervolgens de gepelde tomaten toe en maak fijn met je spatel.
- Voeg de stukjes guanciale opnieuw toe aan de pan en voeg wat peper toe. Roer goed door elkaar en voeg dan flink wat geraspte pecorino kaas toe (+- 100 gram).
- Kook de ravioli zoals aangegeven op de verpakking en voeg de spaghetti dan toe aan de pan met saus. Roer goed door elkaar en zorg ervoor dat de saus goed mengt met de pasta.
- Schep de ravioli op de borden en garneer met wat extra kaas.