Raffaello cheesecake

19 december 2023

Raffaello cheesecake

RAFFAELLO CHEESECAKE MET WITTE CHOCOLADE

Ik ben een grote fan van kokos, maar ook van cheesecake. Deze combinatie was dus echt geweldig!!!!

Van dit soort taarten lust ik eigenlijk wel 10 punten. Zó lekker vind ik dit en zo erg hou ik van kokos.

Voor een cheesecake moet je natuurlijk wel geduld hebben, maar als je weet dat ‘ie lekker is, is dat niet erg. Een perfect dessert voor de feestdagen als je het mij vraagt. Als de hele tafel van kokos houdt tenminste… 😉

12 personen

Duur: 6-8 uur

Raffaello cheesecake met witte chocolade

Ingrediënten

Voor de bodem:

• 240 gr Verkade Nizza kokos

• 75 gr boter

Voor de vulling:

• 500 gr mascarpone

• 100 ml slagroom

• 3 blaadjes gelatine

• 100 gr kristalsuiker

• 1 theelepel vanille extract of aroma

• 100 gr kokosrasp

• 3/4 reep witte chocolade (80 gram)

Voor de topping:

• 250 ml slagroom

• 1 reep witte chocolade (100 gram)

• 1 zakje klopfix

• 4 eetlepels kristalsuiker

• 1 theelepel vanille aroma

• Raffaello chocolaatjes

• 50 gr kokosrasp

Taartvorm 24 cm

Bereiding

• Maal de koekjes fijn in een foodprocessor en laat de boter smelten in een pan. Meng dit samen en schep op de bodem van een met bakpapier belegde taartvorm.

• Zet een koud bakje met de gelatineblaadjes apart. Laat de blaadjes er 5 minuten in wellen.

• Meng de mascarpone met de suiker en vanille aroma/extract in een grote kom.

• Laat de slagroom warm worden in een pan en voeg dan de witte chocolade toe. Roer door tot de chocolade volledig is gesmolten. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg deze ook toe aan de pan. Roer heel goed door elkaar.

• Schenk het mengsel bij de kom met mascarpone en voeg als laatste de kokosrasp toe. Meng heel goed en schep alles in de taartvorm. Laat de taart nu minimaal 4 uur koelen.

• Laat voor de topping opnieuw 100 ml slagroom warm worden in een pan en voeg hier de overige witte chocolade aan toe. Laat smelten en schenk dit over de bovenkant van de taart. Laat weer volledig afkoelen in de koelkast. Wach totdat de bovenkant hard is.

• Klop de overige slagroom stijf met de suiker, klopfix en vanille aroma en schep in een spuitzak. Maak mooie toefjes op de taart en garneer de toefjes met wat Raffaello chocolaatjes. Strooi nog wat extra kokosrasp over de bovenkant van de taart.

Bekijk ook deze recepten

Warme geitenkaas pastasalade met zoete aardappel
Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Granada
Cookies