Quiche met pompoen en groente

5 oktober 2021

Quiche met pompoen en groente

Een quiche is wat mij betreft écht een topmaaltijd. Je kunt er eindeloos mee variëren, het is niet moeilijk om te maken, het is vullend en weer eens wat anders.

Wel moet je geduld hebben, want hij moet best even een tijdje in de oven. Des te lekkerder wordt hij daarna.

Deze quiche is vegetarisch en gevuld met pompoen en veel groenten. Je kunt hier natuurlijk kip aan toevoegen, mocht je dat per se willen.

Ingrediënten

1 quiche

• 1/2 rode paprika

• 1 prei

• 5-6 vellen bladerdeeg (taart)

• 1 bakje paddenstoelenmix

• 8 grote groene asperges

• 1 rode ui

• Snuf Italiaanse kruiden

• Groot takje tijm

• Groot takje rozemarijn

• 1 bakje creme fraiche 200 gr

• 4 eieren

• 1 flespompoen

• Geraspte kaas

• Peper en zout

Bereiding

• Schil de pompoen en snijd in tweeën. Haal de zaadjes eruit en snijd hem in kleine blokjes. Leg deze op een ovenschaal met bakpapier. Strooi er peper en zout over en schenk wat olijfolie erover.

• Verwarm de oven voor op 190 graden en bak de pompoen zo’n 30 minuten.

• Snijd de prei en ui in ringen, de paprika in plakjes en vervolgens door twee, de champignons in plakjes en de asperges in drieën.

• Bak de prei, paprika, champignons en asperges in een pan met olijfolie, peper en zout en een grote snuf Italiaanse kruiden.

• Beleg de taartvorm helemaal met bakpapier.

• Laat het bladerdeeg zacht worden (let op, dit gaat heel snel) en plak het bladerdeeg aan de zijkanten en bodem van de taartvorm aan elkaar.

• Schep de pompoen samen met de groenten en schep dit vervolgens allemaal in de taartvorm.

• Kluts de eieren in een kom, voeg hier de creme fraiche, de blaadjes van de tijm en rozemarijn en wat peper en zout aan toe. Kluts alles met een vork of kleine garde goed door elkaar, zodat het een glad mengsel wordt. Giet dit over de groenten in de taartvorm.

• Strooi nog wat parmezaanse kaas over de quiche.

• Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de quiche zo’n 55-60 minuten. Wanneer hij klaar is, laat je hem even afkoelen op het aanrecht.

Bekijk ook deze recepten

Warme geitenkaas pastasalade met zoete aardappel
Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Granada
Cookies