Ik maakte lang geleden eens quesadilla’s en die waren méga lekker, maar eigenlijk heb ik het daarbij gelaten en heb ik er nooit meer een nieuw recept mee bedacht. Stom eigenlijk, want het is super makkelijk te maken en het is echt onwijs lekker.
Een paar weken geleden kreeg ik van Grand’Italia een hele mooie, grote tas gevuld met heel veel lekkers. Pasta’s, pesto’s, olijfolie, balsamico, borden, kaas…
Eigenlijk alles wat lekker is dus!
De pesto en de overheerlijke kaas heb ik voor dit recept gebruikt en het was echt mega lekker. Je kunt dit als hapje serveren, of als lunch eten.
Hapje voor 6 personen – lunch voor 1-2
Duur: 25 minuten
Quesadilla’s met pulled chicken en pesto
Ingrediënten
• 150 gr kipfilet
• 3 eetlepels Groene pesto Grand’Italia
• 1 oranje paprika
• 100 gr spinazie
• 2 tortillawraps
• Kaas om te raspen
• 5 cherrytomaatjes
• 1 theelepel paprikapoeder
• 1 theelepel Italiaanse kruiden
• peper en zout
• Snufje cayennepeper
• 1 gele ui
• 1 teentje knoflook
Bereiding
• Breng een pan met water aan de kook en kook de kipfilet hier zo’n 15 minuten in.
• Trek de kip vervolgens met 2 vorken uit elkaar op een snijplank.
• Snijd de paprika in stukjes en de ui en knoflook fijn. Bak deze samen in een grote pan met olijfolie.
• Voeg na een paar minuten de spinazie en pulled chicken toe en bak totdat de spinazie is geslonken. Voeg nu peper, zout, paprikapoeder, Italiaanse kruiden en een klein beetje cayennepeper aan de pan toe.
• Schep nu de pesto erbij en roer heel goed door elkaar. Je kunt altijd wat extra pesto toevoegen.
• Verwarm een klein beetje olijfolie in een andere pan, laat warm worden en leg 1 wrap erin.
• Rasp flink wat kaas op één helft van de wrap. Schep een deel van de pulled chicken en groenten op de kaas, rasp weer flink wat kaas op de groenten en vouw de wrap nu dubbel. Bak even een paar minuten en draai hem dan voorzichtig om.
• Herhaal dit ook met de andere wrap. Snijd hem vervolgens in drieën.