Op zoek naar een lekker hapje, die ook nog eens binnen 15 minuten op tafel staat? Zoek dan niet verder, want dan is deze bruschetta dé perfecte hap.
Ik ben gek op hapjes die snel klaar zijn. Als ze dan ook nog eens goed smaken, is het feest compleet. 😉
De Muhammara van Maza vind ik echt ongekend lekker. Deze eet ik dagelijks op een cracker met Cottage cheese en kipfilet, of op mijn broodje met kipfilet. Het maakt alles net iets lekkerder. Deze bruschetta’s dus ook!
6 broodjes
Duur: 15 minuten
Pulled mushroom bruschetta
Ingrediënten
- 250 gram oesterzwammen
- olijfolie
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- Peper en zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 bruin stokbrood
- 6 eetlepels Muhammara Maza
- 1 bosui
- 6 theelepels sweet chilisaus
- Peterselie voor de garnering
Bereiding
- Trek de oesterzwammen uit elkaar voor het ‘pulled mushroom’ effect.
- bak deze in een pan met een scheut olijfolie en breng op smaak met Italiaanse kruiden, paprikapoeder, peper, zout en ketjap.
- Snijd het stokbrood in plakjes en besmeer deze met een laag Muhammara van Maza.
- Verdeel de pulled mushroom over alle stokbroodjes en top af met een toefje sweet chilisaus.
- Snijd een bosui fijn, strooi deze over de bruschetta en garneer met wat peterselie.