Een vriendin van mij bracht mij op het idee om deze taco’s te maken en dat idee was geweldig, want dit recept was zó lekker!!!
Als ik jarig ben maak ik altijd hapjes voor m’n vriendinnen. Meestal veel te veel, maar dat maakt niet uit. Iedereen weet in ieder geval dat ze thuis niet hoeven te eten, als ze daarna naar mij komen.
Twee jaar geleden maakte ik nacho’s en die waren ZO lekker. Wij zaten met z’n allen aan tafel en leken een paar beren. Binnen 2 minuten was die hele schaal leeg. Héél veel mensen hebben deze nacho’s nagemaakt en daarom stuurde een vriendin: “Is het geen idee als je hier een taco versie van maakt, want bij ons thuis eten ze iedere maand de nacho’s?” Top idee!!!
1-2 personen
Duur: 20 minuten
Pulled chicken taco’s (nachos versie)
Ingrediënten
• 3 mini tortilla wraps
• 1 kipfilet +- 150 gr
• 4 eetlepels hoisinsaus
• Klein scheutje water
• 1 theelepel paprikapoeder
• Peper en zout
• 1 burrata
• 1/2 rode ui
• 6 cherrytomaatjes
• 3 eetlepels jalapeno pepers (schijfjes)
• 3 handjes sla
• Handje doritos chips
• Sambasaus
Bereiding
• Kook de kip 15 minuten in een pan met water en trek deze vervolgens met twee vorken uit elkaar op een snijplank.
• Beleg de taco’s met sla. Snijd de tomaatjes in plakjes en verdeel deze over de sla. Verkruimel de chips ook over de taco’s.
• Snijd de ui fijn en bak deze samen met de kip in een pan met olijfolie. Voeg peper, zout, paprikapoeder en hoisinsaus en een klein scheutje water toe en bak even lekker mee. Schep dit ook op de taco’s.
• Verdeel de jalapeno’s erover, schep de burrata op de kip en garneer de taco’s met wat sambasaus en extra doritos.