Praag

18 oktober 2021

Praag

Cafefin

Hou je ‘s ochtends van een lekkere wandeling én een lekker ontbijtje? Ga dan langs bij Cafefin. Deze hotspot zit net buiten het centrum. Je kunt hier terecht voor lekkere toasts met bijvoorbeeld geitenkaas, en avocado, pannenkoeken, bowls, scrammbled eggs en yoghurtbowls. Wanneer je te veel hebt gegeten, kun je even uitbuiken tijdens je wandeling terug naar het centrum.

Café chloé

Ben je op girlstrip (of kun je je vriend makkelijk overhalen)? Ga dan a.u.b. Naar Cafe Chloë voor ontbijt of lunch. Vanbinnen is álles roze. De muren, de tafels, de kussens, de taarten, álles. Alles op de kaart is lekker. Yoghurt met granola, pannenkoeken die naar oliebol smaken, gucci latte’s, verschillende punten taart of belegde broodjes.

Buddha bar

Wanneer je binnenkomt, begint de geweldige avond al. Je loopt door een groot rood gordijn naar beneden en de verbinding valt weg. Je zit in een grote ruimte met een grote buddha voor je. De sushi hier is echt ongelooflijk lekker, maar alle andere gerechten zijn ook super. Denk aan coquille in een glas, loempia’s en amuses. En oja, de cocktailkaart is ook oneindig lang en lekker.

Good food original

De trdelnik achtervolgt je zowat in Praag. Op iedere hoek van de straat zie je tentjes of kraampjes die deze deegrollen aan het bereiden zijn. Toch zijn ze bij Good food het beste. Beloof dat je deze deegrol met bijvoorbeeld ijs, tiramisu smaak en brownie de eerste dag al haalt, want dan weet je zeker dat je hem dat weekend iedere dag nog wilt eten. Dit is echt niet normaal zo lekker.

Terasa hotel u prince rooftop

Voor deze rooftop betaal je wel iets om er binnen te komen, want veel mensen willen er alleen even naartoe voor een foto, zonder er iets te kopen. Met prachtig uitzicht over het plein, kun je genieten van een heerlijke cosmopolitan en wat hapjes.

Aromi

Dit restaurant kom je niet zomaar tegen, want het ligt wat afgelegen. Wel is het een enorme aanrader, want niet alleen het eten was fantastisch, ook de wijn was super lekker. Mijn chocoladedessert denk ik nog heel vaak aan terug. Een van de lekkerste die ik ooit gegeten heb.

Marina ristorante

Na een hele ochtend door het centrum te hebben gelopen, heb je meestal wel trek in iets lekkers. Pasta en een wit wijntje bijvoorbeeld. Mocht je nu in de buurt zijn van de karelsbrug, bezoek dan Marina ristorante even. Het is een hele grote boot (restaurant vanbinnen) met uitzicht op de brug. De truffelpasta hier is echt zo lekker!

Restaurants waar ik niet ben geweest, maar wel naartoe zou willen:

Soho

La Bottega Bistro

IF café

Coffee Room Prague

Zona bistro (focaccia’s)

Bekijk ook deze recepten

Pistache tiramisu
Caesar poké bowl
Bagel beenham en bagel kipham
Gorgonzola ravioli
Cookies