Deze pan lasagne is anders dan je van mij gewend bent, want hij is niet gemaakt met normale lasagnevellen, maar met pompoenvellen. Een stuk gezonder dus. 😉
De smaak is echt fantastisch, want de combinatie van al deze ingrediënten zorgt voor veel smaak en daarbij ook een verantwoorde ‘pasta’.
Wel is het zo dat lasagnevellen niet snel uit elkaar vallen of breken, maar deze pompoenvellen worden door het roeren in de pan al snel kleiner. Zo lijkt het niet meer op pastavellen, maar meer op een lekker, verantwoord portie groenten met gehakt haha.
2-3 personen
Duur: 40 minuten
Pompoen pan lasagne
Ingrediënten
- 700 gram pompoen lasagnebladen AH
- 1 gele ui
- 1 teen knoflook
- 1 rode paprika
- 700 gram kipgehakt
- 400 ml tomatenpassata of Heinz gezeefde tomatensaus
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 theelepel rozemarijn kruiden (of 2 takjes verse rozemarijn)
- Peper en zout
- 1 eetlepel sojasaus (minder zout)
- 200 gram spinazie
- 1 blokje kippenbouillon
- +- 2oo ml water
- Scheut olijfolie
Bereiding
- Snijd de knoflook, ui en rode paprika fijn en bak in een pan met wat olijfolie.
- Snijd de pompoen lasagnebladen in stukken (hoe groot je zelf wil. Let op: de bladen breken snel af en worden dus kleiner).
- Voeg het gehakt toe aan de pan, bak even 4-5 minuten mee en voeg dan de tomatenpassata of tomatensaus toe.
- Voeg de pompoenbladen toe aan de pan, roer even door elkaar en voeg dan de Italiaanse kruiden, paprikapoeder, peper, zout en rozemarijn toe.
- Voeg de spinazie toe aan de pan, laat slinken en roer door elkaar
- Schenk nu het water erbij, voeg het bouillonblokje en de sojasaus toe. Laat alles ongeveer 20 minuten pruttelen. Blijf doorroeren, zodat het niet aanbrandt.