Pompoen/curry soep met gamba’s

29 november 2023

Pompoen/curry soep met gamba’s

POMPOEN/CURRY SOEP MET GAMBA’S

Ik hou dus enorm van soep én van curry. Deze soep moést wel lekker zijn en wat denk je: dat was ‘ie ook!! 😉

Je moet wel van een beetje pit houden, maar met een beetje citroensap kun je dat altijd verminderen. Ik hou trouwens helemaal niet zo van pittig eten en ik vond het allemaal wel meevallen. Mijn tip: proef even voordat je het op tafel zet. Dan kun je er altijd nog iets aan toevoegen!

De combinatie van curry en pompoen is dus echt geweldig. Nu ik het typ begin ik gelijk weer te watertanden. Hmmm…

2 personen

Duur: 40 minuten

Pompoen curry soep met gamba

Ingrediënten

• 1 gele ui

• 2 teentjes knoflook

• Klont boter

• 600 gr pompoenblokjes

• 1 eetlepel rode curry pasta

• 200 ml kokosmelk

• 1 eetlepel Curry Madras kruiden Jonnie Boer

• 1 theelepel paprikapoeder

• 1 theelepel kerriepoeder

• Peper en zout

• 600 ml water

• Scheut kookroom (70 ml)

• Eventueel 1/2 citroen

• 8 gamba’s

Bereiding

• Snijd de ui en knoflook fijn en bak in een grote soeppan met boter.

• Voeg de pompoenblokjes hieraan toe en bak een paar minuten mee. Voeg dan de curry pasta toe en roer heel goed door elkaar.

• Schenk nu de kokosmelk erbij en voeg de paprikapoeder, kerriepoeder, curry madras kruiden, peper en zout toe. Roer heel goed door elkaar.

• Schenk al het water erbij en laat alles met de deksel op de pan zo’n 20 minuten pruttelen.

• Pureer alles met een staafmixer en voeg nog wat kookroom toe. Is de soep te pittig? Knijp dan een halve citroen uit boven de pan.

• Bak ondertussen de gamba’s in een aparte pan met peper en zout in wat olijfolie. Serveer alles samen!

Bekijk ook deze recepten

Naan met gamba’s in pittige tomatensaus en burrata
Avocadotoast met ei en sriracha (mayonaise)
Thai beef salade
Lemon meringue cheesecake
Cookies