Pokébowl met krokante kip

24 oktober 2023

Pokébowl met krokante kip

Geef mij iedere dag maar een pokébowl. Het hoeft niet per sé een met zalm of tonijn te zijn, maar deze variant vind ik ook prima. Krokante kip is namelijk echt geweldig!!

Ik vond Broccoli eigenlijk nooit lekker. Vroeger liet ik het staan en gooide ik het na een half uur wachten in de vuilnisbak. Dan at ik het namelijk los naast gekookte aardappelen en een stukje kip of biefstuk met wat jus. Zo saai…

Nu verwerk ik broccoli in veel gerechten en dat is een tip voor ouders die kinderen hebben en deze groenten niet vaak eten, of voor degene die het zelf niet lekker vindt, want zo lust iedereen het.

Verder zit deze bowl vol met lekkers, want mango, frisse komkommer, kruiden en avocado maken het feestje compleet.

2 personen

Duur: 30 minuten

Pokébowl met krokante kip

Ingrediënten

  • 250 ml sushirijst
  • 5 eetlepels sushiazijn
  • Snuf zout
  • 350 ml water
  • 2 kipfilets
  • Bloem
  • 2 eieren
  • 1 zakje panko
  • 250 gr mangostukjes
  • 4 snoepkomkommers
  • 1 stronk broccoli
  • 1 avocado
  • 1 bosui
  • 2 grote eetlepels furikake kruiden
  • Peper en zout
  • Handje gebakken uitjes
  • Sojasaus
  • Kewpie sesamsaus

Bereiding

  • Kook de sushirijst met de sushiazijn, zout en water zoals aangegeven op de verpakking.
  • Trek de broccoli uit elkaar in kleine roosjes en kook deze in een aparte pan met water. Dit duurt zo’n 12-13 minuten.
  • Strooi peper en zout over de kipfilets, haal deze door de bloem, vervolgens door de geklutste eieren en dan heel goed door de panko, totdat de hele kipfilet vol zit met het kruim.
  • Laat een pan met wat olijfolie goed warm worden en bak de kipfilets hier allebei in. Zet het vuur iets lager, maar bak ze om en om krokant. Dit duurde bij mij ongeveer 10-12 minuten.
  • Snijd de avocado en krokante kip in reepjes, de komkommer in plakjes en de mango in kleinere stukjes.
  • Schep de sushirijst op je bord en verdeel de broccoli, mango, komkommer, kip en avocado erover.
  • Strooi wat peper, zout en furikake kruiden over je bord en schenk wat sojasaus en Kewpie sesam erover. Garneer alles met fijngesneden bosui en wat gebakken ui.

Bekijk ook deze recepten

Blini warmgerookte zalm met guacamole
Runderstoof met zoete aardappel
Romige pompoenpasta met champignons en feta
Prei stamppot met pulled chicken
Cookies