Voor een poké bowl mag je mij echt altijd wakker maken. Ik vind het ook een feestje om zelf te maken, want het ziet er altijd zo leuk en lekker uit (vind ik 😉 )
Normaal eet ik mijn poké bowls met zalm en tonijn, maar deze variant is minstens net zo lekker. Met gepaneerde gamba’s en mango dressing kan het eigenlijk ook niet fout gaan…
Het gepaneerde laagje om de gamba’s geeft zoveel meer smaak en ik ben van mening dat je álles met een gepaneerd laagje lekker maakt.
De Mango Ginger Kurkuma dressing van Remia maakt deze bowl natuurlijk helemaal af. Zo lekker en fris!
1 bowl
Duur: 35 minuten
Poké bowl met gepaneerde gamba’s en mango dressing
Ingrediënten
- +- 100 gram sushirijst p.p.
- 3-4 eetlepels rijstazijn
- 7 verse gamba’s p.p.
- Peper en zout
- 1 ei
- Paneermeel
- Bloem
- 3 eetlepels Mango Ginger Kurkuma dressing Remia
- 50 gram zeewiersalade
- 3 eetlepels sojabonen
- 50 gram worteljulienne
- 1 bosui
- Eetbare bloemen voor de garnering*
Bereiding
- Kook de sushirijst zoals aangegeven op de verpakking, samen met de rijstazijn en een snuf zout.
- Maak 3 kommetjes. 1 met bloem, 1 met een geklutst ei en 1 met paneermeel. Strooi peper en zout over de gamba’s en haal deze vervolgens eerst door de bloem, dan door het ei en dan door het paneermeel.
- Bak de gamba’s krokant in een pan met wat olijfolie.
- Vul een diep bord met wat sushirijst en leg de gamba’s, sojabonen, zeewiersalade en worteljulienne daaromheen.
- Garneer de bowl met fijngesneden bosui, Mango Ginger Kurkuma dressing van Remia en eetbare bloemen.