Pasta Recepten Vis

Pittige tomatenrisotto met burrata en gamba’s

Dit is weer zo’n gerecht dat echt (bijna) iedereen lust!
Een pittige tomatenrisotto met veel groenten, gamba’s en burrata. 

Veel mensen denken dat risotto maken heel moeilijk is, maar dat is dus niet waar. Je hebt alleen wat geduld nodig, maar daar krijg je een super lekkere pasta voor terug (en dan ben je de tijd daarvoor zo weer vergeten). 

3 personen

Ingrediënten

  • 1 pak risottorijst
  • +- 6-7 gamba’s p.p.
  • 1 burrata p.p.
  • Grote scheut witte wijn
  • Halve grote zak spinazie
  • 1 bakje kastanje champignons
  • 1 gele paprika
  • 1 prei
  • 1 grote gele ui
  • Half pakje kookroom
  • Geraspte parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 pakje Heinz tomato frito
  • Peper en zout
  • 1 groente bouillon blokje
  • 1 liter water
  • Knoflookolie om gamba’s in te bakken (Mag ook normale olijfolie).
  • Grote snuf paprikapoeder
  • Grote snuf chilipoeder
  • 1 rode peper


Bereiding

  • Zet een steelpannetje met het water op het vuur en verkruimel het bouillonblokje erin. Breng deze aan de kook en zet hem daarna weer lager.

  • Snijd de knoflook, ui en het rode pepertje fijn en fruit deze in een grote pan met olijfolie.
    Voeg vervolgens de risottorijst toe. Wanneer de korrels glazig worden, voeg je de witte wijn toe.
  • Wanneer de witte wijn helemaal in de korrels is getrokken, voeg je wat lepels bouillon toe, zodat de pan met rijst bijna onder water staat. Wanneer dit er in is getrokken voeg je weer wat bouillon toe. Herhaal dit steeds.
  • Er mag nu alvast een snuf paprika en chilipoeder in de pan. Roer het goed door.
    Voeg nu de heinz tomato frito toe aan de pan.
  • Snijd de champignons in plakjes of partjes, de paprika in reepjes en de prei in kleine ringen. Bak deze, samen met de spinazie, in een pan met olijfolie. Wanneer dit klaar is, schep je deze, samen met het vocht, in de pan risotto. Voeg nu ook het halve pakje kookroom toe.
  • Proef af en toe even of de risottokorrels al zacht genoeg zijn. Als dit op het einde nog niet helemaal zacht is, voeg je een klont boter toe en roer je het goed door elkaar.
  • Bak in een aparte pan de gamba’s in de knoflookolie (of normale olie) met peper, zout en nog een snuf chilipoeder.

  • Wanneer alles klaar is, schep je het op je bord en leg je de burrata met de gamba’s op de risotto. Garneer alles met wat geraspte kaas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.