Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel

23 mei 2024

Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel

Ik denk dat bijna iedereen deze broodjes lust.

De combinatie is echt geweldig en de truffel maakt het helemaal af.

Zelf kan ik heel erg genieten van een goede truffelpasta of een recept met truffelmayonaise, maar het moet niet té worden. Het is heel erg overheersend en ik denk dat veel mensen dat vinden.

Deze eiersalade kan je overigens ook los, zonder kip en truffel, meenemen naar je werk. Dan heb je pas echt een lekkere lunch. Dat zal beter zijn dan je standaard broodje kipfilet of bakje yoghurt met granola en fruit.

2 broodjes

Duur: 30 minuten

Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel

Ingrediënten

• 2 pitabroodjes volkoren

• 3 eieren

• 3 eetlepels Griekse yoghurt

• 1 eetlepel mayonaise

• 10 takjes bieslook

• Peper en zout

• 1 theelepel Dijon mosterd

• 1 grote theelepel kerriepoeder

• Snuf paprikapoeder

• 1/2 avocado

• 150 gram kipfilet

• 3 eetlepels ketjap manis

• Truffelmayonaise

• 2 handjes romaine sla

Wil je meer truffel? Voeg dan 1 theelepel truffeltapenade toe aan de pan met kip.

Bereiding

• Verwarm de pitabroodjes 8 minuten in de oven en beleg ze vervolgens met sla.

• Kook de eieren 9 minuten in een pannetje met water en spoel daarna af met koud water.

• Pel de eieren en prak deze met een vork fijn. Voeg hier de fijngesneden bieslook, yoghurt, paprikapoeder, mosterd, kerriepoeder en peper en zout aan toe. Roer alles goed door elkaar.

• Snijd de avocado in stukjes en voeg ook toe aan de kom. Laat de salade even koud worden in de koelkast.

• Snijd de kip in stukjes en bak met peper en zout in een pan met olijfolie. Voeg na 4-5 minuten de ketjap manis toe.

• Schep de eiersalade op de broodjes met sla en verdeel de kip daarover. Garneer alles met truffelmayonaise.

Bekijk ook deze recepten

Xxl blini met pesto, burrata en tomatenbruschetta
Rijst met coquilles in Toscaanse saus
Poké bowl met kip
Wraps met spicy mango hoemoes en groenten
Cookies