Byeeee pita met sticky chicken, hello pita sticky aubergine!
Iets wat naar mijn mening te weinig gegeten en vaak vergeten wordt, is aubergine. Ik vindt het zo’n lekkere groenten en zou het iedere dag kunnen eten.
Aubergine is overigens ook op zoveel manieren te bereiden. Je kan het in een lasagne verwerken (als melanzane), kan het op broodjes serveren (caponata), je kan het in pasta verwerken en nog veel meer.
Aubergine is overigens ook een perfecte vervanger voor vlees. Vervang je kip bijvoorbeeld eens voor aubergine, net als ik in dit recept. Ik maak thuis weleens pita’s met kip, maar nu pita’s met aubergine en het is misschien zelfs nog lekkerder.
2 pita’s
Duur: 20 minuten
Pita met sticky aubergine
Ingrediƫnten
- 2 pita broodjes
- 1 aubergine
- 2 eetlepels ketchup
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 teen knoflook
- Peper en zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- +- 150 ml water
- 2 handjes veldsla
- 2 eetlepels ingelegde rode ui
- +- 2 theelepels geraspte kaas
Bereiding
- Snijd de knoflook fijn en de aubergine in kleine blokjes. Bak eerste de knoflook in een pan met wat olijfolie en voeg na 2 minuten de aubergine toe.
- Voeg peper, zout, paprikapoeder en Italiaanse kruiden toe en voeg daarna de ketchup en ketjap manis toe. Roer even goed door elkaar.
- Schenk nu het water erbij en laat alles even 10-15 minuten pruttelen.
- Verwarm ondertussen de pita’s in de oven zolang als aangegeven staat op de verpakking.
- Snijd ze vervolgens open en beleg met sla.
- Schep de aubergine in de broodjes en garneer alles met ingelegde rode ui en geraspte kaas.