Pita broodjes met courgette balletjes

10 september 2021

Pita broodjes met courgette balletjes

Ik heb ooit al eens courgette burgers gemaakt en dit is eigenlijk een beetje hetzelfde idee, maar dan balletjes ervan.
Ik maakte er een maaltijd van en had de balletjes in een pita broodje met wat avocado en quinoa. Je kunt natuurlijk ook alleen balletjes of burgers maken zonder dat erbij.
9 balletjes (varieert hoe groot je ze zelf maakt)
Ingrediënten
  • 1 courgette
  • 1 ei
  • Kommetje paneermeel
  • 2-3 takjes tijm
  • 1/2 citroen (het sap)
  • 1/2 teen knoflook
  • 1/2 rode ui
  • Parmezaanse kaas
  • Pita broodjes
  • 1 avocado
  • Peper en zout
  • Klein laagje quinoa
Bereiding
  • Rasp de courgette helemaal en laat goed uitlekken in een vergiet en doe vervolgens in een kom.
  • Snijd de knoflook en ui heel fijn en voeg dit toe aan de courgetterasp.
  • Haal de blaadjes van de takjes tijm af en voeg deze, samen met het grootste deel van de halve citroen (klein beetje overhouden), peper en zout en wat parmezaanse kaas op gevoel, toe aan de courgette. Meng alles goed samen.
  • Voeg nu een ei toe en roer weer goed door elkaar.
  • Strooi steeds wat paneermeel bij de mix en blijf het goed doorroeren met je hand. Wanneer het een beetje stevig begint te worden, maak je er balletjes van (of burgers), leg je deze op een bordje en laat je ze even afkoelen in de koelkast.
  • Bak de balletjes zo’n 3,5 minuut aan iedere kant op middelhoog vuur in een pan met flink wat olijfolie.
  • Meng in een klein bakje de avocado met wat peper, zout en nog wat citroensap. Maak er een glad mengsel van.
  • Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking en verwarm de pita broodjes even kort in het broodrooster.
  • Snijd de broodjes vervolgens open en smeer ze in met avocadomousse. Leg er wat quinoa op en leg daarna de balletjes erin.
  • Je kunt het eventueel nog garneren met wat parmezaanse kaas.

Bekijk ook deze recepten

Caesar poké bowl
Bagel beenham en bagel kipham
Gorgonzola ravioli
Broodje scrambled egg met bacon
Cookies