Pistolet eendenborst hoisin

10 september 2024

Pistolet eendenborst hoisin

Iedereen weet ondertussen dat ik gek ben op eendenborst. Ik at het echt al op hele jonge leeftijd. Als wij twee keer in het jaar Chinees aten, bestelde ik eendenborst met nasi. Ik droom er nu nog steeds af en toe van en als ik nu eens in de vier jaar Chinees eet, bestel ik het weer. Lóve it !!!!

Deze broodjes zijn echt heel makkelijk te maken, maar ze zijn wel heel lekker.

Je hoeft deze overigens niet per sé als lunch te eten, maar je kan er ook kleine broodjes van maken en deze als hapje serveren. Dan heb je natuurlijk wel een luxe hapje. Iedereen zal erover napraten… 😉

2 broodjes

Duur: 25 minuten

Pistolet eendenborst hoisin

Ingrediënten

• 1 eendenborstfilet

• 4 eetlepels hoisin saus

• Peper en zout

• Snuf knoflookpoeder

• 1 rijpe avocado

• 2 theelepels citroensap

• 1 eetlepel Griekse yoghurt

• 1 bosui

• Handje cashewnoten

Bereiding

• Snijd de vetkant van de eendenborst kruislings in en bestrooi dan met peper en zout.

• Laat een droge pan goed heet worden en leg de eendenborst hier op de huid in. Bak ongeveer 5 minuten en draai je filet dan 2 minuten om. Bewaar vervolgens nog zo’n 6-7 minuten in folie.

• Snijd de broodjes door de helft. Zijn ze nog niet afgebakken? Verwarm ze dan 8 minuten met wat olijfolie in de oven op 180 graden.

• Prak de avocado met citroensap, peper en zout en Griekse yoghurt. Smeer de broodjes in met de guacamole.

• Snijd de eendenborst in hele kleine blokjes en meng met de hoisin, knoflookpoeder, cashewnoten en eventueel wat extra peper en zout. Schep dit op de broodjes met avocado.

• Garneer de broodjes met fijngesneden bosui.

Bekijk ook deze recepten

Bao buns met paddenstoelen en gamba’s
Canggu
Pasta broccolipesto
Pesto pulled chicken nachos
Cookies